Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi älskar att spela på Old Trafford

Imorgon spelar United match, och av den anledningen har Ole Gunnar Solskjaer mött pressen, något som så klart tar upp större delen av dagens nyhetssvep. De övriga nyheterna behandlar Dean Henderson och ett eventuellt kontrakt, nyheter i matcher samt Jack Grealish som enligt Aston Villas tränare inte skyddas nog.

Solskjaers presskonferens

Som brukligt handlade större delen av presskonferensen om annat än själva matchen. Detta är vad det pratades om.

Kontrakt

Så klart inleddes presskonferensen med frågor om Scott McTominays kontrakt, som förlängdes idag. Naturligtvis var Solskjaer positiv kring det, och pratade om McTominays ledaregenskaper och att han vet vad som krävs i United.

Gällande Dean Henderson och en låneförlängning över sommaren är det pappersarbete kvar enligt Solskjaer, Henderson kommer alltså stanna kvar i Sheffield resten av säsongen. Gällande Hendersons säsong säger Solskjaer att målvakten har gjort precis det klubben velat under utlåningarna, men att det så klart är annorlunda att spela i United än i Sheffield.

Gällande en förlängning av Angel Gomes kontrakt hade Solskjaer inget nytt att säga.

David de Gea

När det pratades om Dean Henderson blev det naturligt att prata om David de Geas insatser, med frågeställningen om spanjoren gör fler misstag nu än tidigare.

Solskjaers svar var enkelt, att han tycker att De Gea är den bästa målvakten i världen och att han släppt in två mål på sju matcher, och att han både kunde och inte kunde räddat skottet i fredags.

Sheffield United

Solskjaer fick faktiskt några frågor kring morgondagens match, något som faktiskt inte alltid sker. Sheffield har diverse skade- och avstängningsproblem, samt att Dean Henderson då inte får spela mot United, men Solskjaer är snarare orolig för att Sheffield skall studsa tillbaka efter sin förlust mot Newcastle. Han ser det inte som ett bra tillfälle att möta dem, ”ibland är ett skadat djur farligare att spela mot”.

Gällande Uniteds utveckling jämfört med det förra mötet klubbarna emellan (som slutade 3-3 efter att United på sju minuter hämtat upp 0-2 till 3-2, men Sheffield kvitterade i slutminuten) säger Solskjaer att det är svårt att veta exakt hur mycket United blivit bättre, men att laget utvecklas hela tiden. Laget blir mer och mer konsekventa i sitt spel och är bättre i långa perioder nu jämfört med då.

Old Trafford utan publik

Det blir en ny erfarenhet att gå ut på Old Trafford imorgon, men vi älskar att spela på hemmaplan sa Solskjaer.

Gällande om det kan vara enklare att spela utan publik laborerade Solskjaer mer om att det är annorlunda. Att vissa spelare kan slappna av mer, medan andra får energi av publiken. Gällande instruktioner till spelarna på planen är det enklare, men samtidigt är det också enklare för motståndarnas coach att höra vad man säger.

Se presskonferensen på Uniteds Youtubekanal här.

Dean Henderson mot nytt kontrakt?

Manchester Evening News skriver att United förbereder ett nytt förbättrat kontrakt för Dean Henderson som den gångna säsongen har gjort det riktigt bra för Sheffield United och börjar utmana en Jordan Pickford om förstaplatsen i landslaget också.

Embed from Getty Images

Men samtidigt så ska inte Henderson vilja skriva på ett nytt kontrakt utan att få vissa garantier om att få förstaplatsen i United. Henderson som idag är 23 år har tiden framför sig och han har tidigare uttalat sig om att han vill stå för United i framtiden.

En annan klubb som ska vilja utmana och köpa loss Henderson sägs vara Chelsea som är ute efter en ny förstamålvakt då Lampard verkar ha svårt att se Kepa som deras förstemålvakt. Han har delvis varit petad för Caballero denna säsongen, så Chelsea behöver verkligen en ny förstemålvakt och ska se Dean Henderson som en möjlig lösning.

Flygande nyheter under match

Igår spelade Manchester City hemma mot Burnley och i början av matchen så flög ett flygplan över arenan med en text ”White Lives Matter Burnley”. Detta var någon som Burnley starkt har tagit avstånd från och tydligt förmedlat att det inte var klubben som stod bakom detta. Läs mer om detta på BBC Sport.

Dean Smith tycker spelarna behöver mer skydd

Aston Villas tränare Dean Smith menar att spelarna behöver mer skydd från domarna. Han vill på att mena att en spelare som Jack Grealish får utstå alldeles för mycket hårda tacklingar och statistiken står bakom hans uttalanden, så han menar att Premier League-domarna behöver skydda spelarna bättre. Detta skrev Daily Star sent igår kväll.