Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens del 2: Pogba och Fernandes kan spela bra ihop

Idag är det match, United skall möta Norwich i FA-cupen. Innan dess går vi igenom andra halvan av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens från igår, samt lite sillyrykten.

Solskjaers presskonferens

Första halvan av gårdagens presskonferens skrev vi om här, nedan går vi igenom den andra halvan.

  • Solskjaer är säker på att Paul Pogba och Bruno Fernandes kan spela mycket bra tillsammans. Det har varit uppmuntrade att se båda dem, men också Nemanja Matic, Scott McTominay och Fred som ger bra konkurrens.
  • Gällande Chris Smalling och Alexis Sanchez säger Solskjaer att han är väldigt nöjd vad som händer i truppen nu och att de spelarna måste få avsluta säsongen där de är nu och sedan tas ett beslut om framtiden.
  • Som vanligt (nästan) kom en fråga om ifall Pogba blir kvar nästa säsong. Som vanligt berömde Solskjaer Pogbas professionalitet och sa att klubben satsar på att behålla honom och alla de bästa spelarna.
  • Det kommer roteras idag, men hela laget kommer inte förändras. Gällande om unga spelare får chansen att spela svarade Solskjaer egentligen ingenting.
  • På frågan om laget kan utmana i toppen sa Solskjaer att laget absolut ser bättre ut och har visat att de kan utmana de bästa, trots att de är ett av de yngsta lagen. Men laget måste lära sig att vinna fler matcher, matcher som man under den här säsongen har förlorat.
  • Jesse Lingard, som det också pratades om i den första delen av presskonferensen, kommer få fler chanser. Solskjaer hoppas att han kan ta den då han vet att det finns en toppspelare i honom.
  • Gällande om det är dags att knuffa laget som nu vann ligan av toppen svarade Solskjaer att det helt enkelt är dags för Untied att börja vinna titlar igen, och att det är hans jobb.
  • Gällande ekonomin efter pandemin säger Solskjaer att man måste vänta och se, och att Solskjaer inte är den som sitter på mest information. Klubben är finansiellt stark, men hur stark efter pandemin går helt enkelt inte att veta.

  • Gällande om det nu är svårare att vinna ligan sa Solskjaer att det i alla fall är fler lag som utmanar om titeln samtidigt. När han spelade var det oftast United och ett lag till (då Arsenal), men nu är det fem, sex lag som kan vinna ligan.

Ni ser presskonferensen i sin helhet på MUTV.

Sillyrykten

Vi avslutar med två sillyrykten.

Mattéo Guendouzi

Enligt Get French Football News, som citerar L’Équipe har United uttryckt ett intresse för Arsenals mittfältare Mattéo Guendouzi. Fransmannen var en av Unai Emerys favoritspelare, men verkar inte uppskattas lika mycket av Mikel Arteta, och skall därför kunna tänka sig att byta miljö, bland annat också för att få en bättre chans att spela i EM nästa år. Någon potentiell övergångssumma specificeras inte.

Chris Smalling

Enligt Get Italian Football News, som hänvisar vidare till Corriere dello Sport, skriver att Roma eventuellt inte kommer få behålla Chris Smalling till slutet av säsongen. Detta då både United och Roma är kvar i Europa League.

Däremot skall Roma vara intresserade av att låna honom nästa säsong också, med en obligation att köpa loss honom efter det.