Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bring it Bournemouth!

Jag har varit i Bournemouth en gång. Ganska många år sedan så minns inte allför mycket mer än att vi badade i havet (skitigaste vatten jag sett i mitt liv) och att det var kallt som satan. Mina trevligare minnen av Bournemouth kommer från Old Trafford, eller möjligen från vardagsrummet hemma i Karlshamn, vilket kan ha involverat chilinötter, cola och Tips-Extra tillsammans med farsan. Hur som helst, ser gärna att Bournemouth gett mig ytterligare ett lyckligt minne vid dagens slut.

Om detta vore en vanlig dag i det nu mera hårda livet som Unitedsupporter hade jag haft mycket onda aningar inför eftermiddagens drabbning. Bournemouth ligger nästsist i tabellen på 27 poäng liksom Aston Villa fast med sämre målskillnad. Deras form har fortsatt vara usel sedan ligan återupptogs och de har hittills endast mäktat med att göra ett mål sedan dess. Vilket ett vanlig dag skulle innebära guldläge för Bournemouth, för om det är en klubb som gjort det till en vana att droppa poäng mot formsvagt motstånd och slå alla möjliga bottenrekord de senaste åren så är det vi. MEN. Idag är ingen vanlig dag. Jag tror vi alla känner det. Det vilar en positiv vibe över United som åtminstone jag inte känt sedan Ole tog över som interim efter Mourinho och drog en streak på typ tio raka segrar. Något känns annorlunda, och jag är säker på att vi krossar Bournemouth av bara farten. Vilket såklart i sin tur gör mig skitnervös, är inte van att känna mig såhär positiv och självsäker när det kommer till United. Känslan av sårbarhet är således total. (Man skiter knäck i spiraler, som det heter där jag växte upp).

Nåväl. Det är snart dags. Elvan släpps om någon timme, men ska likväl ge mig på en liten spekulation om dess innehåll. Vi startar med De Gea, inget nytt där. Antar att de flesta hade velat se Williams till vänster (jag är personligen kluven till vem jag föredrar just nu) men jag tror ändå Ole kör på Shaw, han verkar ha bestämt sig för att det är Luke som gäller där. Lindelöf och Maguire utgör mittbackspar och Wan-Bissaka startar till höger. (Efter hatstormen jag fick på grund av min förhoppning att Dalot skulle starta mot Norwich så kommer jag från och med nu hålla tummarna för att Dalot blir ordinarie på alla positioner för all framtid. Pöh!)
Centralt finns det väl inget annat än Matic och Pogba just nu? Pogba är fantastisk, det vet vi, men tycker även Matic ser så otroligt mycket fräschare ut nu än för bara typ ett halvår sedan. Kanske gjorde uppehållet honom gott, eller är det bara så enkelt att det nu är betydligt lättare för honom att komma till sin rätt med en Pogba i form bredvid sig, och en underbar Bruno framför sig? För ja, Bruno startar givetvis. Ole nämnde i sin presskonferens att ett par spelare kände sig lite tilltufsade sedan matchen mot Brighton, och jag tänker att en av dem skulle kunna vara Rashford, men eftersom vi inte hört mer om det utgår jag från att han startar på vänsterkanten. Jag hoppas att vi får se Greenwood till höger, medan Martial känns given längst fram centralt.

För ytterligare snack finns både jag och Mats på Twitter, ride on!