Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Istanbul/FC Köpenhamn i kvartsfinalen

Embed from Getty Images

Manchester United lottades under fredagseftermiddagen mot antingen Istanbul Basaksehir eller FC Köpenhamn i kvartsfinalen av Europa League. 

Det vill säga om United lyckas stå emot LASK Linz i returmötet av åttondelsfinalen där United leder med 5-0 efter bortamatchen.

Vilket av lagen det blir i kvartsfinalen ska avgöras i Köpenhamn där returmötet mellan FC Köpenhamn och Istanbul ska spelas. Turkarna har en 1-0 ledning med sig.

Kvartsfinalen kommer att spelas antingen den 5 eller 6 augusti.

Om det skulle bli Istanbul är det isåfall första gången Manchester United ställs mot det motståndet. Ett ganska kontroversiellt motstånd då laget har Turkiets president Erdogan som stor supporter. Samt har spelare som Demba Ba, Gael Clichy och Robinho. Där dessutom brasilianaren håller sig undan rättvisan i Italien där han sedan tidigare är dömd för en mångårigt fängelsestraff för våldtäkt.

Om det skulle bli FC Köpenhamn får vi återigen stifta bekantskap med huvudstadslaget från Danmark. Tyvärr ska matchen som bekant inte spelas i Köpenhamn, utan någonstans i västra Tyskland. United mötte senast Köpenhamn i gruppspelet 06/07 då man vann med 3-0 på Old Trafford, men det blev förlust på Parken med 1-0. Skulle United ställas mot danskarna skulle man ställas mot sin gamle spelare Guillermo Varela.

United kommer att vara hemmalag under matchen och således spela med hemmatröjorna.

Det var inte bara kvartsfinalen som lottades, utan även vägen fram till finalen.

Vinner United mot antingen Istanbul eller FC Köpenhamn ställs man mot segrarna av matchen Olympiakos/Wolverhampton – Sevilla/Roma. Där kommer United isåfall räknas som bortalag.

Som Beijar mycket tydligt i gårdagens “preview” av lottningen kommer alla matcher förutom returmötena av åttondelsfinalen spelas i Tyskland. Närmare bestämt i städerna Köln, Duisburg, Düsseldorf och Gelsenkirchen. Finalen kommer spelas i Köln och det hela kommer att avgöras i enkelmöten.

Res med oss till Manchester!