Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United bekräftar årets nya juniorspelare

Manchester United har ikväll bekräftat åtta juniorspelare som kommer att representera klubben säsongen 2020/21. Det handlar om spelare födda mellan den 1 september 2003 och den 31 augusti 2004.

För de som följer våra ungdomslag är det två bekanta namn i form av Omari Forson och Shola Shoretire, medan flera andra namn är bekanta genom rykten som har placerat spelarna i klubben.

Rhys Bennett flyttar upp från U16-laget. Den Manchesterfödda försvararen började spela för klubben redan som U9-spelare.

Omari Forson var i all väsentlighet juniorspelare redan den gångna säsongen. Totalt 14 matcher (dock bara 3 från start) blev det för mittfältaren.

Joe Hugill är anfallare från Sunderland som vi redan har skrivit om vid några tillfällen. Trots att han blir förstaårsjunior först säsongen som kommer har han redan spelat U23-fotboll. I debuten i Premier League 2 blev han tvåmålsskytt mot West Ham.

Oliver Kilner är en försvarare från Stockport.

Daniel Polakowski är en polsk målvakt som har varit i United sedan han var nio år gammal.

Logan Pye gör Hugill sällskap från Sunderland. Han är engelsk U16-landslagsman och spelar försvarare.

Shola Shoretire var ordinarie i juniorlaget under den gångna säsongen. Vi fick upp ögonen för honom redan i december 2018, då han blev den yngsta spelaren någonsin i Uefa Youth League. Han är en tekniskt skicklig men också hårt arbetande offensiv spelare.

Radek Vitek är också en spelare vi har nämnt vid några tillfällen. Han spelar målvakt och ansluter från den tjeckiska klubben Sigma Olomouc. United har tidigare lyckats bra när klubben har scoutat målvakter i Tjeckien. Reservlagets målvakt Matej Kovar (som med största sannolikhet blir utlånad nästa säsong) är kanske den allra största målvaktstalangen i klubben, Dean Henderson inkluderad. Den gångna säsongen gjorde Ondrej Mastny ett bra jobb i juniorlagets mål.

Nu lär det emellertid dröja innan vi får se Vitek och Polakowski spela. Istället torde det vara andraårsjuniorerna Dermot Mee och Johan Guadagno som tar målvaktshandskarna.

Några till att vänta

Som vanligt är det en inkomplett lista som levereras när de nya förstaårsjuniorerna presenteras. Detta då nya juniorer inte kan presenteras förrän de har fått sitt internationella speltillstånd. Vi har åtminstone tre namn som vi i praktiken är säkra på kommer att representera United nästa säsong.

Alvaro Fernandez är vänsterback och ansluter från Real Madrid. Här rör det sig om en andraårsjunior och det är sällsynt att United plockar in andraårsjuniorer.

Isak Hansen-Aarøen ansluter från Tromsø, där han 15 år gammal redan har gjort två inhopp i a-laget. Att Hansen-Aarøen skulle flytta till United bekräftade den norska klubben redan förra sommaren.

Marc Jurado är högerback och hämtas från Barcelona. Han har under sommaren själv bekräftat att han lämnar Barcelona och flytten till United är att betrakta som en öppen hemlighet.

Ytterligare en spelare som kan tänkas ansluta är mittbacken Willy Kambwala från Sochaux.

När det gäller den här typen av spelare så kommer det officiella beskedet ibland först i samband med att spelarna ska debutera för klubben.