Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United avvaktar med transfers; Domarna mot Leicester; Slutomgången i The Championship

I dagens något korta nyhetssvep avhandlas det att United avvaktar med transfers, att domarna är utsedda till matchen mot Leicester och vi går igenom slutomgången av The Championship. Vi får även med Dagens Sancho och ett lästips med intervju med Jesse Lingard. 

Dagens Sancho

Enligt The Independent ska United vara villiga att låta Jadon Sancho gå till Manchester United för rätt pris. Och det är verkligen en nyhet som vi har hört tidigare.

Alla parter av affären ska vara säkra på att en deal ska bli klar, men att Champions League fortfarande är en viktig del och att det är därför affären dröjer.

Enligt Miguel Delaney som skrivit texten kommer budet från Uniteds sida starta på 55 miljoner pund, plus bonusar som skulle ta affären över 80 miljoner pund.

Manchester United avvaktar med transfers

Nyheten, som kanske egentligen inte är en nyhet står lokaltidningen Manchester Evening News för. United går i väntans tider om det blir spel i Champions League nästa säsong.

Det hela kan avgöras på söndag mot Leicester. Men skulle det gå åt pipan då finns en livlina kvar då man även spelar CL vid vinst i Europa League.

Men Manchester Evening News menar i vilket fall att United avvaktar beslut om transfers på grund av osäkerheten med spel i Champions League. United ska inte ha kontaktat någon efter att det blev klart att sommarfönstret ändrades och nu sträcker sig från 27 juli till 5 oktober.

United ska ha hållit i möte förra veckan där Matt Judge (chef för företagsutveckling i United) medverkade. Under mötet ska transfer har diskuterats.

 

Domare mot Leicester

Ja, givetvis ska även Leicester – Manchester United ha domare som håller koll på spelarna, som Premier League har utsett.

Huvuddomare kommer Martin Atkinson vara med Lee Betts och Constantine Hatzidakis på linjerna.

VAR-domare blir Paul Tierney där han har Peter Kirkup med sig.

Den som ska hålla koll på att bytena sker på rätt sätt och hålla Rodgers och Solskjaer på behörigt avstånd bir Oliver Langford.

Högdramatiskt i The Championship

Igår kväll spelades den sista omgången av The Championship. Sedan tidigare stod det klart att Leeds United efter 16 års ökenvandring är tillbaka i Premier League.

Och ett lag till skulle bli klart under onsdagen. Det stod mellan West Bromwich Albion och Brentford FC. Det skulle visa sig att inget av lagen riktigt pallade trycket. Brentford har haft dubbla lägen att gå om West Bromwich men tappade helt stinget och förlorade två raka matcher. Igår förlorade man mot nedflyttningshotade Barnsley. På hemmaplan.

I och med att Brentford förlorade kunde West Bromwich trots en svag insats som resulterade i 2-2 mot QPR ta steget upp till Premier League. Senast man spelade där var säsongen 2017-18 då man stod för en slät figur.

Men Brentford kommer få ytterligare en chans då ett lag ska upp till Premier League via Play-off. I semifinalerna som spelas i ett dubbelmöte kommer Brentford möta Swansea medan Fulham ställs mot Cardiff.

Swansea klarade play-off platsen med minsta möjliga marginal. Endast ett mål skiljde jämfört med Nottingham som på det bittraste sätt får se säsongen som färdigspelad.

Även i botten var det dramatiskt. Tre lag åker som bekant ur och Hull kom sist och får spela League One nästkommande säsong. Även Charlton åkte ur efter en 4-0 förlust mot Charlton.

Men det finns en ordentlig sopa runt Wigan Athletic som efter märkliga ägaromständigheter fick ett 12-poängsavdrag för några veckor sedan. Poängen drogs av först säsongen var färdigspelad och man har heroiskt kämpat de senaste veckorna för att nå tillräckligt mycket poäng. Men efter 1-1 mot Fulham drogs 12 poäng av från 59 och de 47 kvarvarande räckte inte till att hålla sig kvar. Men en seger hade räckt.

Resultaten under den sista omgången betydde att Barnsley, Birmingham och Luton klarade sig kvar med nästintill minsta möjliga marginal.

Intervju med Lingard

Vi avslutar nyhetssvepet med ett lästips där Irländska versionen av The Independent genomfört en intervju Jesse Lingard där pratar ut om säsongen och problematiken han haft i privatlivet.

Övriga nyheter

Ben Hockenhull klar för Brentford