Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Publik dröjer; Jimenez till United eller inte; Dagens Sancho

Det blir ett matigt nyhetssvep under fredagen där det bland annat blir dagens Sancho, vi får dåliga besked från brittiska parlamentet att publik dröjer och vi försöker reda ut ifall Raul Jimenez är på väg till United eller inte.

Det blir även en del andra transferrykten och grejer om både damerna och U18-laget som har återsamlats.

Publik dröjer

Det har funnits förhoppningar om att publiken skulle få komma tillbaka till läktarna under hösten, men de har nu grusats något.

Publik har i små skalor fått kolla på Snooker och Cricket, men nu drar premiärministern Boris Johnson i handbromsen då antalet smittade fall av coronaviruset återigen har stigit.

Enligt The Guardian ska man ha kommit till beslutet då man har nått en gräns över hur mycket man för tillfället kan öppna upp samhället.

Dan Ryan på BBC hakar på och skriver att det till helgen skulle ha varit tillåtet för 4000 personer att titta på en tävling under lördagen, men de har ställts in.

De nya restriktionerna kommer att fortgå till minst 15 augusti men lär fortsätta efter det.

Premier League har förhoppningar om att ta in 20 till 40 procent av arenakapaciteten från oktober.

Dagens Sancho

Enligt Mark Ogden på ESPN vill Manchester United göra klart med Jadon Sancho så snart det bara går och Ole Gunnar Solskjaer ska pusha på för att det ska ske.

Detta då Solskjaer inte vill ha någon utdragen affär som det var förra året med Harry Maguire där United fick betala en världsrekordsumma för mittbacken.

Enligt källor till ESPN ska United vara först i kön om att värva Sancho och United hoppas att priset för Sancho kan pressas ner då det verkar saknas konkurrenter om den unge engelsmannen.

Ed Woodward ska vara beredd att lägga upp ett bud på 50 miljoner pund, vilket är betydligt lägre än det som Dortmund ska begära.

Luke Shaw missar Europa League

I hemmamatchen mot Southampton klev Luke Shaw av skadad i någonting som inte såg alltför allvarligt ut och man trodde då att han skulle kunna vara tillbaka redan till nästkommande match.

Men det var värre än så. 25-åringen har inte spelat sedan dess och nu kommer han enligt The Telegraph att missa slutspelet av Europa League.

Från både Uniteds sida och Shaws sida hoppas man att han kommer vara tillbaka när laget återsamlas inför Premier League-starten i september.

Raul Jimenez på väg till United eller inte?

Det har puttrat lite under ytan ett tag och det har sporadiskt kommit lite mindre trovärdiga rapporter. Men under torsdagen började det ta fart igen.

Är Wolverhamptons anfallare Raul Jimenez på väg till Manchester United eller inte?

Det hela började med att Wolverhampton ska vara väldigt nära att värva Paulinho från Braga, även han anfallare.

Det ska enligt Sport Witness som hänvisar till den portugisiska tidningen A Bola och det statliga Tevebolaget RTP betyda att Paulinho värvas som en ersättare till Jimenez som ska vara på väg till Manchester United. Enligt Sport Witness ska RTP inte vara några som vanligtvis går på rykten hur som helst.

Men då kan man också fråga sig varför portugisiska medier kan så mycket om mexikanaren Raul Jimenez? Det har sin förklaring i att Jimenez har Jorge Mendes som agent.

Enligt Miguel Delaney på The Independent finns Raul Jimenez med på en lista, men inte på listan som är mest prioriterad. På den högsta prioriteringslistan finns såklart Jadon Sancho men även Jack Grealish namn ska finnas där. Men på listan precis under, där Delaney menar att namn snabbt kan åka upp och ned finns Raul Jimenez.

Och vi fortsätter med Raul Jimenez. Enligt Dean Jones på Bleacher Report ska Wolverhampton inte vilja sälja honom, men att det skulle kunna gå att lösa ifall United betalar mellan 60 och 70 miljoner pund.

Vi avslutar med Simon Peach, som är fotbollschef för PA som får anses som trovärdig. Han svarar på en fråga om Jimenez och menar på att han inte bör skriva om någonting som inte verkar stämma.

Allting glasklart?

United jagar Gabriel

Och då pratar vi inte om Arsenals före detta mittback Gabriel, utan den 22-årige brasilianaren som just nu tillhör den franska klubben Lille.

Enligt La Voix du Nord som ska vara väldigt trovärdig vilka Get French Football News rapporterar om ska United vara en av tre klubbar som är intresserade av mittbacken Gabriel. De andra klubbarna är Napoli och Everton.

Enligt tidningen ska alla klubbarna gjort en förfrågan på 30 miljoner euro till Lille.

Roma vill att Smalling spelar svår

Som det ser ut just nu kommer Chris Smalling att återvända till Manchester United när hans lånedel hos Roma går ut.

Roma vill ha kvar honom, och United ska vara villiga att låta honom gå, men till rätt pris.

Som det för tillfället ser ut kommer Smalling inte att få medverka i slutspelet av Europa League för Roma, men enligt Sport Witness som hänvisar till La Gazzetta Dello Sport kan det snabbt förändras.

Men den rosa sporttidningen menar att Roma snällt har bett Smalling att spela svår mot Manchester United och pusha på för en flytt.

Enligt tidningen är det dock inte klart ifall Smalling vill spela alltför svår mot United, även om han vill vara kvar i Italien.

U18 tillbaka i träning

Under torsdagen kom U18-laget tillbaka till träning då man fick förra säsongen abrupt avslutad efter coronavirusets framfart.

Ligan avbröts direkt, men ännu finns chansen i FA Youth Cup då det senaste budet fortfarande är att den ska spelas klart, där United isåfall ska möta Chelsea i semifinalen.

På träningen fanns även en del nya namn vilka Micke Österdahl eminent har gått igenom för här på Muss.

På Manchester Uniteds officiella hemsida finns fler bilder.

 

United-trio vinner priser

Premier League Virtual Academy Awards har delats ut. Och det blev många priser till Manchester United.

Ceremonin hölls på grund av coronaviruset inte med ett fysiskt utdelande av priserna.

Marcus Rashford vann priset ”2019/20 Academy Graduate award”. Priset delas ut till en spelare som har gått via den egna akademin och har gjort fina prestationer både på och utanför planen.

I sitt tacktal talade Rashford sig varm om akademin och menade att det är en viktig del av klubben.

”Eamonn Dolan award” gick till Tony Whelan som är ansvarig för programmet på akademin.

Och enligt Manchester Uniteds officiella hemsida vann också James Garner priset för årets mål i Premier League 2. Det var för målet mot West Bromwich Albion han vann priset och under säsongen gjorde han åtta mål på tio matcher för reservlaget.

Arnot klar för Glasgow Rangers

Efter att damernas säsong var slut stod det klart att Lizzie Arnot skulle lämna United. Och under fredagen stod hennes nästa klubbadress klar och det blir skotska Glasgow Rangers som Arnot i framtiden kommer tillhöra.

Nästa vecka släpps de första omgångarna av FAWSL

Den 7 augusti släpps de första omgångarna av damernas Premier League, vilket United själva visar upp i en blinkande tweet.