Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chris Smalling återvänder till Manchester United

Embed from Getty Images

Chris Smalling har spenderat säsongen på lån i italienska Roma. Till skillnad från Alexis Sánchez verkar mittbacken dock inte bli kvar i Italien. Avtalet mellan Roma och Manchester United förlängs inte och övergår, åtminstone inte nu, i en permanent övergång.

Precis som i fallet Alexis Sánchez i Inter har det varit frågan om huruvida Chris Smallings låneavtal med Roma antingen skulle förlängas eller övergå i en permanent lösning. Nu ser det ut att bli ingetdera, åtminstone går det inte att tolka Smallings egen tweet under tisdagsförmiddagen på annat sätt.

Smalling skriver på Twitter att han är besviken över att inte kunna ”fullfölja det han påbörjat” och att han är tacksam för den support och det stöd han fått i den italienska huvudstaden. Redan igår nåddes vi av nyheten att Smalling inte fanns med i den trupp som Roma registrerat för spel i Europa League, något som i sig gav vid handen att 30-åringens dagar var räknade åtminstone för den här gången.

Vi har tidigare rapporterat att Roma och United inte kommit överens om en permanent lösning för Smalling där klubbarna sägs värdera honom väldigt olika. Roma vill, förstås, betala så lite som möjligt medan United, förstås, vill få ut mesta möjliga antal miljoner vid en försäljning. Smalling har gjort en bra säsong i Roma där han medverkat i totalt 30 ligamatcher och gjort tre mål. Även om han nu ser ut att återvända känns det ändå som om det är osannolikt att han ingår i Ole Gunnar Solskjaers framtidsplaner. En flytt till Roma behöver inte nödvändigtvis gå om intet, trots allt.