Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

VAR-ändringar till nästa säsong; Matic slutar i landslaget; Rashford skadad

Embed from Getty Images

Inför säsongen kommer fem ändringar i hur VAR används implementeras i Premier League. Bland annat kommer domarna uppmuntras till att använda TV-skärmen vid sidan av planen. Nemanja Matic blev under torsdagen uttagen till Serbiens trupp inför Nations League. Under fredagen meddelade dock Serbiens fotbollförbund att mittfältaren bestämt sig för att sluta i landslaget. Marcus Rashford verkar inte bli kvitt sina skadebekymmer. En ankelskada gör att han är tveksam till landslagssamlingen med England.

VAR-ändringar till nästa säsong

Till säsongen 2020/2021 kommer fem ändringar i hur VAR används i Premier League implementeras. Den första och kanske mest efterfrågade är att domarna kommer att uppmuntras till att mer frekvent använda sig av TV-skärmen vid sidan av planen. Den andra ändringen är att domarna kommer att vara ännu striktare i hur målvakterna rör sig vid straffsparkar.

Om målvakten räddar straffen men har fötterna framför mållinjen kommer straffen att slås om. Den tredje ändringen rör också straffsparkar. En spelare kan nu endast dömas vara för tidigt inne i straffområdet om de har en direkt påverkan på bollen. Exempelvis en rensning eller om de är först på returen och gör mål.

Offsideregeln kommer inte att ändras men det som kommer skilja sig från förra säsongen är att tittarna inte kommer att få se hur VAR arbetar när de tar beslutet. Den femte och sista regeländringen innebär att linjedomarna inte kommer att flagga för offside förrän anfallet är över. Om det blir mål kommer det att granskas av VAR.

Matic slutar i landslaget

Mittfältaren fanns med i truppen som togs ut inför Nations League-matcherna i början av september under torsdagen. Senare under kvällen kom det uppgifter om att Matic dock hade beslutat sig för att lägga av i landslaget. Under fredagen bekräftade Serbiens fotbollförbund Under fredagen bekräftade Serbiens fotbollförbund också de uppgifterna. Anledningen till Matic beslut sägs vara att han vill låta yngre spelare få chansen istället. 32-åringen hann göra 48 landskamper och två mål för sitt land.

Embed from Getty Images

Rashford skadad

Engelsmannen ådrog sig en ankelskada under slutskedet av förra säsongen. Han ville spela Nations League-matcherna mot Island och Danmark men kan nu behöva stå över. Rashford är inte den enda spelaren i Manchester United som dras med skadeproblem. Tidigare i veckan fick Brandon Williams lämna återbud till U21-landslaget då han har problem med en fotskada. Sedan tidigare är även Luke Shaw, Axel Tuanzebe och Phil Jones skadade.

Joel Pereira utlånad på nytt

Den 24-årige målvakten har sedan han kom till Manchester United 2015 spelat tre matcher för A-laget. Förra säsongen spenderade han på lån i skotska Hearts och nu verkar det som att det blir en ny utlåning för portugisen. Manchester Evening News rapporterar att Joel Pereira kommer att spendera nästa säsong hos Huddersfield Town i Championship.

Embed from Getty Images

Sergio Reguilon

Enligt den spanska tidningen Marca ryktas Manchester United vara intresserade av Real Madrids vänsterback Sergio Reguilon. Den 23 åriga vänsterbacken spenderade förra säsongen på lån i Sevilla där han imponerade stort. Han sägs dock inte vara någon del av Zinedine Zidanes planer då Marcelo och Ferland Mendy går före.

Jadon Sancho

Om ni redan tyckte att transfersagan kring engelsmannen dragit ut på tiden får ni nog förbereda er på ännu längre väntan. I alla fall om man får tro Jamie Jackson från The Guardian. Transferfönstret stänger den femte oktober men då Dortmund ryktas vilja ha tid för att få in en ersättare kan Manchester United inte ta för god tid på sig.

 

Den här dagen…

… För nio år sedan spelades den här matchen.

Harry Maguire

Missa inte att läsa om vad Harry Maguire hade att säga under sin intervju med BBC under torsdagskvällen.