Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mer om Van de Beek; Thiago med i bilden?; Chong stoppas

Söndagens nyhetssvep blir i mångt och mycket en fortsättning på ryktena gällande Donny Van de Beek i Ajax. Holländaren tycks dock inte vara det enda spåret för Uniteds del, som nu också uppges vara intresserade av Bayern Münchens spanske kreatör, Thiago Alcantara.

Vidare kan ni läsa om att Tahith Chong stoppas från landslagsspel med sitt Holland.

Uppdateringar kring Van de Beek

Tidigare idag kunde ni läsa om att det ska finnas konkret intresse från Manchester Uniteds håll vad gäller att knyta åt sig Ajax mittfältare, Donny Van de Beek. 

Flera trovärdiga journalister har gått ut med uppgifterna och mer eller mindre bekräftat att United är angelägna om att få till en värvning. Något som även spär på ryktena är att 23-åringen igåt lämnades utanför lagets trupp inför en träningsmatch mot Eintracht Frankfurt.

Här finns även bild på att Van de Beek kör egenträning, tillsammans med texten som säger: ”han är på väg att ansluta till Manchester United.”

Översättningen lyder vidare att andra europeiska toppklubbar inte ska uteslutas.

Rapport från Spanien

Då även Barcelona och Real Madrid uppgetts vara intresserade av mittfältaren kommer inte helt förvånande även utsagor från spansk media. I detta fall handlar det om tidningen Sport, som menar (enligt rubriken nedan) att Van de Beek redan ska ha sagt adjö till sina lagkamrater i Ajax och att han kommer resa till Manchester i nästa vecka.

Rapport från England

Inga mindre än The Guardian, som får anses som en av de mest trovärdiga källorna på de brittiska öarna, har även dem gått ut och redogjort för Uniteds intresse, och visst verkar det finnas ganska mycket konkret, som tidigare nämnt.

Enligt tidningen är United i kontakt med spelarens agent och man tror dessutom Ed Woodward och kompani har en god chans att locka över mittfältaren till Old Trafford, detta tack vare relationen mellan United och Ajax VD, nämligen Edwin Van der Sar.

Real Madrid ska också finnas med i bilden, men där verkar intresset alltså inte vara lika konkret.

Vidare i artikeln citeras Ajax tränare, Erik ten Hag, där han bland annat säger att: ”det helt klart finns skäl till varför han inte är uttagen.”

Det faktum att han inte spelade indikerar en riktning. Förfrågan att inte spela kom inte från någons sida, det var ett gemensamt beslut. Överenskommelser om en eventuell flytt har skett och om den stunden sedan uppkommer måste man också samarbeta.”

Enligt The Guardian ligger prislappen på €40 miljoner.

Thiago ett annat alternativ?

Ett namn som också är hett på transfermarknaden är Thiago Alcantara i Bayern München. 29-åringen spelade nyligen hem Champions League-titeln med sin tyska klubb men allt tyder nu på att det var hans sista dans i Bayern.

Klubben som uppges ligga närmast till hands för Thiago är för tillfället Liverpool men under dagen har det börjat viskas om att United även finns med i bilden. Bland annat twittrade den norske journalisten, Fredrik A. N. Filtvedt, ut att United, utöver Van de Beek, har siktet inställt på just Thiago.

Mycket tycks dock hänga på Liverpool. Om Jürgen Klopp vill ha spanjoren till sitt bygge kommer man behöva punga ut det efterfrågade priset på €30 miljoner, annars finns andra klubbar som står i kö. Detta har bekräftats av Tysklands kanske mest trovärdige Bayern-journalist, Christian Falk.

Inget landslagsspel för Chong

Tahith Chong lånades nyligen ut från United till tyska Werder Bremen. Nu väntar landslagsuppehåll för klubbarna och Chong var en av spelarna som var tilltänkta att representera Hollands U21-landslag. Nu stoppas han, tillsammans med två andra lagkamrater, från att åka iväg, detta på grund av att hälsomyndigheten i Bremen kräver att personer som vistats i så kallade ”högriskländer” måste sättas i karantän i fem dagar i samband med hemkomst.

Chong skulle i sådana fall ha rest till Zhodzina i Belarus.