Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målvaktskampen; Thiago överens med…?; Tankar från Shaw

Embed from Getty Images

I det relativt skrala nyhetsutbud som erbjuds kring Manchester United denna söndag tar vi i alla fall med oss att målvaktsdiskussionen, som innefattar Dean Henderson och David De Gea, ser ut att vara vidöppen. Utöver det blir det några rader om Thiago Alcantara, som ”troligen” är överens med en, eller flera, engelska klubbar. 

Slutligen får vi ett par ord från Luke Shaw, som äntligen var tillbaka från sitt skadeuppehåll och lirade i gårdagens match.

Henderson eller De Gea?

Svaret lär vi inte kunna ge er här och nu, men oavsett vad tycks det i alla fall vara en kamp om vem som ska vakta målet nästa lördag då Crystal Palace gästar Old Trafford. Lite i skymundan träningsspelade United mot Aston Villa igår kväll nere i Birmingham, en match man förlorade med 1-0, men där Henderson fanns mellan stolparna.

Vi ska dock poängtera att varken David De Gea eller Sergio Romero fanns med i truppen, så antagligen såg Ole Gunnar Solskjaer det som ett bra tillfälle att matcha 23-åringen och se honom i United-dressen.

Henderson, som spenderade föregående säsong på lån i Sheffield United, har varit öppen med att det är på Old Trafford han vill vara och verkar dessutom fast besluten om att ta utmana De Gea om förstaplatsen i målet.

Sista ordet är såklart inte sagt än och i veckan lär sannolikt spekulationerna eldas på än mer.

Thiago överens med…?

Ja, vilken klubb är egentligen Thiago Alcantara överens med? Enligt Bayern Münchens sportchef, Uli Hoeneß, finns det två klubbar med i bilden. Dessa ska vara Manchester United och Liverpool.

Hoeneß ska ha sagt följande till den tyska tv-kanalen Sport1:

”Vi erbjöd honom ett jättebra kontrakt, men han ändrade sig i sista minuten. Han är troligtvis överens om ett personligt kontrakt med antingen Liverpool eller Manchester United, eller båda.”

Som transfergurun Fabrizio Romano skriver ovan har United hållit samtal med spanjorens agenter, men att Liverpool anses vara favoriter att signa honom. Några officiella bud finns ännu inte. Man vill vänta till slutet på fönstret för att pressa ner den initiala prislappen på €30 miljoner så mycket som möjligt.

Shaw om ditten och datten

Embed from Getty Images

Luke Shaw var tillbaka i spel på vänsterbacken under gårdagskvällen när man tog emot Aston Villa. I en intervju med klubbens kanaler efter matchen pratade han bland annat känslan att vara tillbaka på planen efter skadeuppehåll samt hur han ser på den stundande säsongen.

”Nu var det bara en träningsmatch, men jag är ändå besviken att vi inte vann.

”Vi skapar chanser men hittar inte nätet. Med den erfarenhet han har [Solskjaer] från planen, på den positionen, är det något han hela tiden jobbar på och försöka utveckla ho spelarna under träningarna.”

Shaw skadade sig mot Southampton i det näst sista hemmamötet förra säsongen och gjorde alltså igår comeback. Och även om försäsongen varit vad den har varit med tanke på tiderna vi lever i nu, försöker 25-åringen ändå se positivt på saker och ting.

”Fokus idag (läs igår) var såklart att få minuter i benen. Det har varit en ryckig och osammanhängande försäsong. I början var det bara fyra av oss som tränade eftersom det dels var landslagsuppehåll, dels de som satt i karantän.” 

På frågan om vad som kommer krävas av United den här säsongen menar han att topp fyra inte duger och att man måste sikta högre.

”Vi är redo för säsongen. Vi måste vara starka och fokuserade på att vinna titlar, inte bara att komma bland de fyra bästa. Vår klubb ska vinna troféer.”