Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Leicester City 0-2

Manchester Uniteds U23 inledde säsongens ligaspel med en 2-0-förlust mot Leicester på Leigh Sports Village. Gästerna var större, starkare, äldre och bättre. Så segern i den meningen klart välförtjänt, om än kontroversiell då Leicesters båda målskyttar borde ha varit utvisade.

United kom till spel med ett ungt lag och hade till exempel tre juniorer i startelvan. Leicester kom till spel med fem 90-talister, fyra 00:or och två 01:or, medan United hade en 90-talist, en 00:a och två 01:or.

Leicester var det klart bättre laget i den mållösa första halvleken. De hade emellertid svårt att skapa de riktigt kvalificerade chanserna. Istället försökte de med åtskilliga långskott, varav två i trävirket. Dessutom hotade gästerna ständigt på fasta situationer.

United hade egentligen bara ett läge, då Anthony Elanga på stopptid fick en dubbelchans men hans avslut var svaga. Elanga hade dessförinnan haft bud på straff, då han blev fälld precis vid straffområdeslinjen. Domaren valde emellertid att blåsa frispark.

Efter dryga halvtimmen borde Leicesters anfallare Reghba ha blivit utvisad efter en horribel tackling.

I andra halvlek fortsätter Leicester trycka på. Till slut får de utdelning, på ett slumpartat sätt. Di’Shon Bernard rensar i ryggen på James Garner och Reghba blir fri och kan göra mål.

Därefter kan Leicester göra 2-0 när Clark avlossar ett tungt skott från distans. Clark borde emellertid ha varit utvisad, sedan han långt efter signal tryckt Hannibal till marken med en kraftig knuff.

Sammantaget ingen bra insats av United mot ett fysiskt Leicester (de fick fem varningar och då ska vi veta att domarna inte gärna tar fram korten på den här nivån). James Garner och Ethan Galbraith borde dominera mittfältet på den här nivån men var båda svaga idag. Framför Garner och Galbraith var även Hannibal långt sämre än normalt.

United saknade Reece Devine, Ethan Laird och Teden Mengi i backlinjen, vilket till slut blev kännbart. Ersättarna – Will Fish i mittförsvaret, Martin Svidersky (egentligen mittfältare) som vänsterback och Luca Ercolani (egentligen mittback) som högerback – gjorde det förvisso bra men den tidigare nämnda trion ska normalt sett vara ledande spelare i laget.

I United gör mittbacken Di’Shon Bernard en bra insats, även om han har otur på 1-0-målet. Ondrej Mastny gjorde U23-debut i mål och stod för flera kvalificerade räddningar. Anthony Elanga är det största hotet offensivt, men behöver förbättra sina avslut.

Slutligen ska nämnas att Shola Shoretire blev inbytt mitt i andra halvlek. Därmed gjorde förstaårsjunioren (född i februari 2004) debut i U23. Det är tydligt att United har stora förhoppningar på Shoretire, annars hade han knappast varit med i U23 så här tidigt. Så värst mycket hann han inte uträtta men han visade prov på fina fötter då han kom till ett hyggligt avslut i matchens slutskede.

Nästa U23-match är mot Liverpool den 25 september.

Manchester United – Leicester City 0-2 (0-0)

Premier League 2, 14 september


0-1 (59) Reghba
0-2 (85) Clark


Uniteds lag: Mastny; Ercolani, Fish, Bernard, Svidersky; Garner, Galbraith; Stanley (Shoretire 65), Hannibal, Elanga; Helm


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK