Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vigges sista dans?

Manchester United v Crystal Palace - Premier League

Förra säsongen inleddes med en klang- och jubelföreställning för United och Solskjaer.

Crystal Palace såg till att det blev raka motsatsen denna gång.

Långa stunder såg det ut som en match mellan ett lag som är mitt i sin säsong och ett annat som är mitt uppe i pre-season-tränandet.

Och kanske var det Victor Nilsson Lindelöfs sista start på mycket länge. För även om i princip hela United fick underkänt så var svensken ännu längre ned på skalan.

Slipper skampålen:

 • Scott McTominay räddade det allt annat än betongstarka försvaret vid fler än ett tillfälle och var kanske bäste hemmaspelare (i minimal konkurrens).

Bedrövligt:

 • Försvarsspelet vid 0-1-målet. 
 • Försvarsspelet vid 0-2-målet.
 • Försvarsspelet i allmänhet.
 • Anfallsspelet.
 • Spelet.
 • Victor Nilsson Lindelöf hade en William Prunier-upplevelse på Old Trafford och lär behöva ett par tusen ryggdunkningar för att hämta sig efter detta. Bättre spelare har haft svårt att hämta sig efter en sån här insats. Svensken var inblandad i samtliga tre baklängesmål och även om straffen var löjlig var hans insats knappt värd en etta i betyg. Bailly lär – och bör – få chansen att ersätta svensken så snart det bara är möjligt. 

Donny:

 • Debutanten ersatte Pogba i 67:e och löpte till skillnad från så många andra även när bollen inte var i närheten av honom. Och den löpvilligheten gav honom också tillfälle att bjuda på det enda lilla glädjeämnet med reduceringen. Påpassligt och högkvalitativt avslut som lovar gott. 

Frågetecken:

 • Spelidén lyste med sin frånvaro här igen. Det var liksom ingen chock att Palace skulle uppträda som de gjorde, med tio spelare på egen planhalva och målsättningen att sätta omställningar på Zaha och Ayew. Men Uniteds val att á la van Gaal i sakta mak flytta runt bollen i handbollsspel var inte rätt väg att – bokstavligen – vandra. Nu ska vi ju ta i beaktande att det i princip var en försäsongsmatch med tanke på hur situationen i världen ser ut, men det här hade inte dugit ens då. Hur såg matchförberedelserna ut? Var tanken att det skulle se ut så här spelmässigt? Verkligen? 

Sist:

 • Inte ens VAR var på Uniteds sida denna bedrövliga ligapremiär. Först dissades straffkollen för hemmalaget och därefter fick Palace med sig chansen att slå om den. Gissningsvis efter chocken att De Gea faktiskt räddade en straff. 
 • Transferfrustrationen hos fansen lär knappast minska efter detta dunderfiasko och det ska bli intressant att se hur Ed & co. reagerar de närmaste dagarna.