Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag är väldigt nöjd med hans insats

Embed from Getty Images

Manchester United är vidare till den fjärde omgången av Ligacupen 2020/21. Med facit i hand blev det igår en tämligen enkel seger borta mot Luton, där Juan Mata gjorde 1-0 på straff strax före paus och inhoppande Marcus Rashford och Mason Greenwood satte mål nummer två och tre under de sista minuterna. Luton hade egentligen bara en bra chans på hela matchen, och då klev Dean Henderson fram och visade att han är sugen på att ta över som förstemålvakt i United.

Det var, trots kommentator Henrik Strömblads åsikt om det motsatta, en tydlig B-elva Ole Gunnar Solskjaer satte ut på planen. Från matchen mot Crystal Palace var det bara Harry Maguire kvar i laget, och han tillsammans med Aaron Wan-Bissaka och Nemanja Matic får anses vara de enda spelarna som startade som just nu på riktigt kan känna sig säkra på att de tillhör en tänkt förstaelva. Dean Henderson har alla möjligheter att spela sig in i en sån, och Donny van de Beek är måhända formstarkare än Paul Pogba för tillfället, men än så länge är de ej ordinarie.

Övriga spelare som startade var Eric Bailly, Brandon Williams, Fred, Juan Mata, Jesse Lingard och Odion Ighalo.

Matchen i stort var Manchester Uniteds, men det var plågsamt tydligt att se hur uddlöst, för att använda samma ord som Adam använde i snackisarna, United var. United hade så klart mest boll och kom givetvis till flest chanser, men det brann liksom sällan till ordentligt. Det var fram till straffområdet, och väl där blev det tydligt att ett par spetskompetenser saknades. Särskilt längst fram, där det tyvärr är väldigt tydligt att Ighalo inte håller för spel, knappt ens mot ett lag som Luton. Visst, han är matchotränad, men vi måste kunna kräva mer.

Jesse Lingard gjorde det helt okej från sin vänsterposition, Mata kom in från högerkanten och gjorde det trångt i mitten tillsammans med Van de Beek som uppenbart har en hel del intressanta saker i sin låda, men från kanterna saknades då hoten då våra ytterbackar inte kom till särdeles mycket.

Det var dock Brandon Williams som löste upp knuten några minuter före halvtidspaus genom att bli fälld i straffområdet, och Juan Mata gjorde inget fel från elva meter och United fick i alla fall med sig ledningen in i halvtid.

Även i andra var United det bättre laget, om än att skillnaden var för liten, och borde ha punkterat matchen tidigare. Istället fick Luton ett gyllene läge efter en frispark från kanten, men då visade Dean Henderson att han förstår vad det innebär att vara en målvakt i en storklubb. Trots att han stått mer eller mindre sysslolös (han hade inte gjort en enda räddning hittills) i 80 minuter nådde han hela vägen ut till stolpen på Tom Lockyers fina nick. Räddningen gick dock rakt ut till Lockyer igen, som drog till med högerfoten – bara för att få se Eric Bailly stoppa bollen strax före mållinjen.

Detta var Lutons enda chans i matchen, och några minuter före den hade Ole Gunnar Solskjaer valt att byta in Bruno Fernandes, Mason Greenwood och Marcus Rashford, vilka alla tre var involverade i punkteringen av matchen, för i slutminuterna lekte Fernandes, Fred och Greenwood fram bollen till Rashford som satte 2-0, och på stopptid gjorde Greenwood själv en Greenwood då han gick in från högerkanten och med sin vänster sköt ett skott som inte såg så märkvärdigt ut, men in gick det. Assist på det målet gick till Fernandes.

Höjdpunkter

Solskjaer efter matchen

Någon presskonferens hölls inte efter matchen, istället får vi hålla till godo med Uniteds egna intervjuer. I länken nedan ser ni vad Solskjaer, Mata och Ighalo hade att säga.

Från Solskjaers sida kom beröm till Dean Henderson för sin räddning och hur han styrde laget. Han berömde också Luton som han säger gjorde det svårt för United, och var glad över den inbyttas påverkan på matchen.

Noterbart från Juan Mata är att detta var start nummer 200 för honom i United, och han gjorde mål nummer 49 för United.

Reaktioner

Det var kanske ingen självklarhet, men Donny van de Beek blev i alla fall vald till matchens bästa spelare.

Dean Henderson var självklart glad över att ha gjort sin United-debut.

Mer från matchen

Snackisar efter Luton Town – Manchester United 0-3

Spelarbetyg: Luton Town – Manchester United 0-3

Res med oss till Manchester!