U23: Manchester United – Liverpool 3-5

Det blev en väldigt händelserik match när Manchester Uniteds U23 på fredagskvällen förlorade mot Liverpool. Vi bjöds på åtta mål, två utvisningar och sju varningar i en match där Uniteds försvarsspel svek rejält. Offensivt var det betydligt bättre, framför allt från Hannibal och Anthony Elanga. Till slut vann Liverpool med 5-3.

Liverpoolsegern kunde ha blivit betydligt större. Första timmen blev United förnedrade. Men när båda lagen efter en timme reducerades till tio spelare av domaren tog United över.

Det ska sägas att United igen mötte ett betydligt äldre lag. United startade med fem juniorer och fyra spelare som var juniorer förra säsongen. Dessutom klev den näst äldsta i startelvan ut skadad efter en halv halvlek, för att ersättas av förstaårsjunioren Joe Hugill. Liverpool var ett till två år äldre över hela planen.

I backlinjen saknades Teden Mengi (med a-laget), Ethan Laird och Reece Devine (bÃ¥da förmodat skadade), pÃ¥ mittfältet ingen Ethan Galbraith och ingen Arnau Puigmal (oklart varför), medan D’Mani Mellor, den enda traditionella anfallaren i truppen, är ute för säsongen.

Med det sagt så var insatsen före paus inte acceptabel. United saknade aggressivitet, vilja och kunnande. Gång på gång tappade mittfältarna bollen och försvaret var oförmöget att stoppa motståndarna, som stundtals hade lekstuga.

Liverpools fjärde mål är talande. Bollen går ut till inkast för Liverpool på Uniteds högerkant. United har tid att samla sig men när spelet sätts igång är Lukasz Bejger ensam mot två. Givetvis blir han då enkelt bortspelad och därefter följer ett enkelt inspel. I mitten har anfallaren en enorm yta mellan Uniteds mittback och vänsterback. Rent horribelt.

United öppnade ändå positivt men gästerna tog ledningen efter elva minuter. Charlie McCann skänkte bort bollen på egen planhalva och Liverpool kunde sedan enkelt spela bort Uniteds försvar.

Därefter var det spel mot ett mål och chans på chans för 2-0. Målet kom efter 22 minuter. Den här gången var det Hannibal som stod för det horribla bolltappet. Snart blev det även 3-0, då Uniteds försvar igen blev bortrullat.

United får en reducering sedan Elanga vunnit frispark till vänster. Hannibal drar den på målvakten och sedan studsar bollen lyckligt till Elanga som får öppet mål.

Men före paus ökar Liverpool på till 4-1 och kort efter paus blir det 5-1, sedan målvakten Ondrej Mastny skänkt bort bollen.

United visar ändÃ¥ prov pÃ¥ bättre moral efter paus. Efter knappa timmen blir det brÃ¥k med väldigt mÃ¥nga spelare involverade. Kort därefter sätter Clarkson en vÃ¥ldsam tackling pÃ¥ Di’Shon Bernard, vilket Shola Shoretire – yngst och minst pÃ¥ planen – inte uppskattade. Han knuffar Liverpoolspelaren till marken och nytt brÃ¥k följer. Domaren väljer att visa ut bÃ¥de Clarkson och Shoretire. BÃ¥da besluten självklara. Korkat av Shoretire, förstÃ¥s, men samtidigt positivt att han stÃ¥r upp för sin lagkamrat. Förhoppningsvis gör han det smartare nästa gÃ¥ng.

Med tio mot tio tar United över tillställningen. Framför allt är det Hannibal och Elanga som driver upp  anfall efter anfall. Hannibal reducerar när han tar bollen sedan Martin Svidersky vunnit en närkamp pÃ¥ mittplanen. Fransmannen driver framÃ¥t och placerar sedan bollen otagbart för mÃ¥lvakten.

Nästa reducering kommer sedan Hannibal och Elanga snurrat på vänsterkanten. Till slut hittar Hannibal in till McCann, som lurar mittbacken och gör mål.

Förutom att han gjorde ett mål, spelade fram till ett och var involverad i det tredje så blev Hannibal förstås även varnad.

Sammantaget var Liverpool över 90 minuter det klart bättre laget. Uniteds försvarsspel första halvtimmen var under all kritik. Det finns förmildrande omständigheter men det ska ändå inte se så dåligt ut.

Samtidigt finns en del positivt att ta med sig. Dels att United ändå visar moral efter paus och dels det offensiva spelet. Framför allt visar Anthony Elanga och Hannibal emellanåt väldigt goda takter. Elanga tog sig förbi sin försvarare gång på gång. Hannibal är hela tiden i händelsernas centrum. Han har mycket att slipa på (humöret, till exempel) men han har också tillgångar som få andra.

Ondrej Mastny får hämta bollen ur eget när fem gånger men gör också några fina räddningar.

Nya tag på tisdag, då det är match mot Rochdale i EFL Trophy. Förhoppningsvis kan United ställa upp med ett något äldre lag då.

Manchester United – Liverpool 3-5 (1-4)