Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Alex Telles klar för Manchester United

Embed from Getty Images

Nu är det officiellt klart, Manchester United har gjort klart med en ny vänsterback, och det är brassen Alex Telles som till slut köps loss från Porto. Kontraktet är på 4+1 år.

Som vi skrev igår om Telles har övergången varit på gång i några veckor, men förhandlingar om hur mycket United skulle betala för honom när han bara hade ett år kvar på kontraktet med Porto gjorde att det drog ut på tiden. Men nu, med några timmar kvar på transferfönstret är det alltså officiellt klart.

Övergångssumman sägs ligga på 13,6 miljoner euro, plus 1,8 miljoner euro i bonusar.

Alex Telles säger:

Att signera för en klubb med Manchester Uniteds prestige är en enorm ära. Du måste jobba hårt för att komma till det här läget i din karriär och nu när jag kommer till den här klubben kan jag lova att jag kommer att ge allting i mitt hjärta för att bli framgångsrik här.

Jag vann många titlar i Porto och jag vill fortsätta det i United. Managern har en tydlig plan och vägriktning för det här laget och jag kan inte vänta på att få ta på mig den berömda tröjan.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Först och främst välkomnar jag Alex till United. Han är en spelare som vi har följt en tid och hans prestationer de senaste åren är precis vad vi letar efter. Han är en kämpe och en vinnare och kommer att addera riktig bestämdhet och konkurrens till truppen. 

Alex har kvaliteterna, både som en spelare och som en person, som vi vill ha här i Manchester United.

Kort om spelaren Alex Telles

Alex Telles spelar som vänsterback. Han är modernt skolad och har sina styrkor i offensiven. Han är snabb och tekniskt skicklig med ett bra passningsspel. Telles gör, för sin position, många mål och assists.

Faktaruta

Namn: Alex Telles
Status:
Klar för Manchester United
Kontrakt: 4+1 år
Övergångssumma: 13,6 miljoner euro (plus 1,8 miljoner euro i bonusar)
Född: Den 15 december 1992 i Caxias do Sul, Brasilien
Position: Vänsterback
Längd: 181 cm
Tidigare klubbar: Juventude [BRA] (2011-2012, 13/2); Grêmio [BRA] (2013-2014, 36/1); Galatasaray [TUR] (2014-2016, 39/2); Internazionale [ITA] (2015-2016, 21/0) (lån); Porto [POR] (2016-2020, 129/21); Manchester United (2020-)
Landslag: 1 landskamp/0 mål för Brasilien
Meriter: turkiska ligan (1): 2015; portugisiska ligan (2): 2018, 2020; turkiska cupen (2): 2014, 2015; portugisiska cupen (1): 2020; turkiska supercupen (1): 2015; portugisiska supercupen (1): 2018