Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Alex Telles hoppade in i storvinst

Embed from Getty Images

Fredagskvällen var en lugn kväll för de flesta spelarna i Manchester United. Av de spelare som är iväg på landslagsuppdrag var det endast tre stycken som hade match. Ethan Galbraith, Diogo Dalot och nyförvärvet Alex Telles. 

Ethan Galbraith

Mittfältaren fanns något otippat inte ens med i truppen när Nordirlands U21-landslag ställdes mot Finland i kvalet till U21-EM. Varför Galbraith inte var med i matchtruppen är fortfarande oklart. Men matchen då? Jo, den slutade 3–2 i Finlands favör efter att de vänt underläge till ledning på fem minuter i mitten av den andra halvleken.

Diogo Dalot

Den för tillfället utlånade högerbacken spelade 84 minuter när Portugals u21-landslag besegrade Norge med 4–1 i kvalet till U21-EM. Dalot blev utbytt med drygt fem minuter kvar att spela då ställningen var 3–1 till Portugal. Segern tar Portugal upp på en andra plats i sin grupp, sex poäng bakom ledarna Holland.

Alex Telles

Vänsterbacken fick hoppa in och spela sin andra landskamp när hans Brasilien besegrade Bolivia med 5–0 i premiären av VM-kvalet. Telles ersatte Renan Lodi i backlinjen i den 77:e matchminuten vid ställningen 5–0. Nyförvärvet hann inte påverka matchbilden nämnvärt, men kul att han fick speltid.

Telles debuterade i landslaget i mars 2019 så inhoppet mot Bolivia var hans första landskamp på ett och ett halvt år.

Lördagen

En hel massa Unitedspelare är iväg på landslagsuppdrag, exakt vilka det är kan ni läsa om här. Idag är dock en lugn dag där endast en spelare kan få speltid.

Lördag 10 oktober:

  • 20.45: Spanien – Schweiz (Nations League) [De Gea]