Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Misstag av De Gea när Spanien föll

Embed from Getty Images

Sju Manchester United-spelare hade chansen att få representera sitt land under tisdagen. Bland annat ställdes James Garner och Iestyn Hughes mot varandra. Det som dock stod ut mest var tyvärr att David De Gea ställde till det för sig när Spanien föll mot Ukraina.

David De Gea

Den spanske målvakten spelade hela matchen när Spanien förlorade mot Ukraina i Nations League. Det avgörande målet kom till efter 76 minuter. Viktor Tsyngankov fick ett friläge och De Gea rusade något oförståeligt ut och hamnade på halvdistans och gav därmed Tsygankov öppet mål. Det läget missade inte Ukrainas ytter och Spanien fick åka hem poänglösa från Ukraina.

Eric Bailly

Glädjande nog spelade Eric Bailly hela matchen när hans Elfenbenskusten spelade träningsmatch mot Japan, i Holland. (?) Tyvärr för Baillys del slutade matchen i förlust efter att Japan gjorde 1–0 på stopptid i den andra halvleken.

Ethan Galbraith

Den unga mittfältaren Ethan Galbraith spelade hela matchen för Nordirlands U21-landslag när de besegrade Ukraina med 1–0 i kvalet till U21-EM. Nordirland ser dock inte ut att ta sig till EM. Segern var blott deras andra vinst på nio matcher och de befinner sig hela 16 poäng bakom gruppettan Danmark.

Diogo Dalot

Embed from Getty Images

Den för tillfället utlånade högerbacken startade för Portugals U21-landslag när de vann mot Gibraltar med 3–0 i kvalet till U21-EM. Dalot spelade dock endast 45 minuter då han blev utbytt i paus.

Brandon Williams

Ytterbacken blev kvar på bänken hela matchen när Englands U21-landslag slog Turkiet med 2–1 i kvalet till U21-EM. Segern innebär att England nu är klara för EM.

James Garner och Iestyn Hughes

Englands U20-landslag ställdes mot Wales under tisdagen. James Garner inledde på Englands bänk och Iestyn Hughes inledde på Wales bänk. Men båda fick hoppa in i matchen.

Garner hoppade in i den 67:e matchminuten och Hughes blev inbytt tre minuter efter Garner. Matchen då? Jo, den slutade i en 2–0 vinst för England efter två mål i den första halvleken.

En hel massa Unitedspelare är iväg på landslagsuppdrag, exakt vilka det är kan ni läsa om här. Imorgon är sista dagen för detta landslagsuppehåll (äntligen) och då är följande spelare aktuella för spel:

Onsdag 14 oktober:

  • 02.00: Peru – Brasilien (VM-kval) [Telles]
  • 20.45: England – Danmark (Nations League) [Maguire, Rashford, Henderson]
  • 20.45: Kroatien – Frankrike (Nations League) [Martial, Pogba]
  • 20.45: Italien – Nederländerna (Nations League) [Van de Beek]
  • 20.45: Portugal – Sverige (Nations League) [Fernandes mot Lindelöf]
  • 20.45: Skottland – Tjeckien (Nations League) [McTominay]
  • 20.45: Bulgarien – Wales (Nations League) [James, Levitt]