Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Detta är våra nya statistiksidor

För en dryg månad sedan började vi skjuta ut nya statistiksidor på Muss.se. Hittills är det statistiken för den nuvarande säsongen – spelschema och resultat, spelartruppen, spelarstatistik, lagstatistik, tabeller – som har uppdaterats. Efter hand kommer även våra äldre statistiksidor förbättras.

Förändringen har inte i sak medfört mycket som är nytt, däremot är det mesta nu mycket bättre. Framför allt är sidorna skapade för att vara mycket tillgängligare i mobil. Bland annat genom att vänsterkolumnen i större tabeller alltid ligger synlig. Dessutom ska allt nu laddas mycket snabbare.

Den stora förändringen är annars att vi har flyttat spelarstatistiken, lagstatistiken och tabeller till egna sidor. Samtidigt har vi förbättrat navigationen. Till exempel är det enkelt att från herrlagets spelschema navigera till damlagets eller ungdomslagens matcher och givetvis även till övrig statistik för herrlaget.

En ytterligare förbättring är att vi har adderat filterknappar där så anses vara relevant. Till exempel är det nu möjligt att filtrera ut matcher från en viss turnering eller att bara visa kommande matcher.

Den mest förbättrade sidan är spelarstatistiken. Dels har vi stuvat om så att all statistik för en viss turnering (eller totalen) hänger ihop. Vidare går det nu att sortera alla kolumner. Vi har dessutom lagt till några kolumner (till exempel hur många gånger varje spelare har blivit utbytt, samt speltid per spelad match, minuter per mål och minuter per mål och assist).

Detta gäller även på våra spelarprofiler. Vi är, tror jag, den enda sidan på internet som har samtliga Ryan Giggs assists (det är ganska många… fler än Wayne Rooney har mål för United-många) under Premier League-eran.

Profiler har vi för alla herrspelare sedan mitten av 2010-talet samt ett antal utvalda spelare dessförinnan (fler adderas efter hand). Alla profiler vi har hittas via vår lista på alla Unitedspelare någonsin (per nu släpar uppdateringen av den sidan lite, det kommer att åtgärdas). Vi har även profiler på alla spelare i det professionella damlagets historia, nuvarande spelare hittas via truppen, äldre spelare via säsongsarkivet (en sida som listar alla damspelare kommer).

När de gäller de äldre sidorna – som skyttekungar, hattrick, straffsparkar, utvisningar – kommer dessa att uppdateras efter hand. Planerat är även att uppdatera säsongsarkivet enligt den nya arkitekturen och då även förbättra navigationen mellan säsonger. Det kommer… när det kommer.

Frågor, kommentarer, önskemål och felrapportering välkomnas på e-post micke@muss.se.

Herrlaget

Damlaget

Ungdomslagen

Kalender

Slutligen vill jag tipsa om vår Unitedkalender, där vi har samtliga matcher för herrlaget, damlaget och ungdomslagen (i separata kalenderfiler för valfrihet). Administreras via Google Calendar och kan därmed enkelt adderas till personliga kalendrar. Hittas alltid här och går alltid att nå via statistiksidorna för nuvarande säsong och är som bonus även inbäddad nedan.

Res med oss till Manchester!