Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Taktiken genomförd till 100%

Champions League inleddes mot Paris Saint-Germain. Det känns fortfarande färskt den där matchen när man slog ut PSG och vann 1-3 borta. Wingbacks, fembackslinje och en mycket väl genomförd taktisk match ger Manchester United en 1-2 vinst och tre poäng.

Igår kväll alltså, en på förhand väldigt tuff match där man blev lite förvånad när man såg laguppställningen. Man åkte till Paris utan Maguire, Bailly, Greenwood, Cavani och en del spelare till. Det var väl ingen som var direkt var förvånad över att det dök upp en fembackslinje, ett system Manchester United har nyttjat tidigare och gjort det med bravur. Så var fallet även idag.

Matchen i sig inleddes ganska passivt från båda lagen, det var mer av en lära känna och klämma lite på varandra situation. Ju längre tiden gick dock desto mer började man inse, det man tyckte vara lite känna och klämma faktiskt var så matchen skulle spelas. Manchester United fick styra och ställa. Tempot dikterades av ett kompakt Manchester United, där chanserna för PSG mer och mer uteblev.

Anthony Martial fixade straff som Fernandes först bommade, ibland kan man tacka och buga för VAR. För tidig bort från linjen var han Navas och straffen fick slås om. Det var ju inte allt för längesen vi fick exakt detta emot oss. Till slut blev det en match som böljade från straffområde till straffområde, där PSGs chanser faktiskt var underlägsna Manchester Uniteds.

Axel Tuanzebe gör sin första match sen år 2019. Varit skadad men kommer tillbaka och levererar en riktigt bra prestation, i princip bäst på planen om det inte hade varit för Wan-Bissaka. Han var överallt, med perfekta glidtacklingar och omöjlig att ta sig förbi i princip. Backlinjen kändes mer trygg än på länge, och det var tydligt vad en backlinje som faktiskt kämpar sig tillbaka i position kan åstadkomma.

Taktisk briljans denna kväll av tränarteamet. Sen när man ändrar om från en fembackslinje, till en fyrbackslinje när man slänger in Pogba. Det gav verkligen utdelning och det skapade de där sista avgörande chanserna för Manchester United denna kväll.

I mitt tycke så var vi det bästa laget denna match, och det känns också otroligt skönt att vi börjar närma oss toppform.

Solskjaers presskonferens

Nedan har vi summerat vad Ole Gunnar Solskjaer hade att säga efter matchen och kvällens insats.

  • Om taktiken: ”Jag tycker insatsen var bra, vi förtjänade att vinna. Vi skapade chanser. Vi tappade Harry och Eric, Mason är inte redo. Vi har spelare som kan spela olika kombinationer i anfallet, dom kan göra en del skada. Axels första match på tio månader, Alex T första match, så vi ville skydda dom lite med en trebackslinje eller en fembackslinje eller vad ni nu vill kalla det.”
  • Om insatsen: ”Det är en bättre insats denna match än den förra vi spelade mot PSG trots att vi vann den matchen 1-3. Scott och Fred var fantastiska på mittfältet, vi visste att David skulle komma att behöva göra ett par räddningar med spelare som Neymar och Mbappe och han levererade. Vi spelade mot ett fantastisk lag så vi måste försvara bra, det är nyckeln. Spelarna är nyckeln. Spelarna jobbade hårt för varandra och det är ingen hemlighet att man måste spela bra och försvara bra mot ett lag som PSG.”
  • Om Bailly: ”Eric är skadad, en muskelskada. Vi hoppas han är tillbaka om tre-fyra veckor. Så kanske efter landslagsuppehållet.”
  • Om formen: ”Jag tror att lagen som spelade i Europa som vi gjorde, har gjort det svårt för oss att förbereda oss för denna säsongen. Det kommer att ta lite tid innan lagen når sin toppform, vi har haft några dåliga matcher i ligan men vi blir bättre och bättre. PSG är ett topplag med väldigt bra spelare”
  • Om Axel Tuanzebe: ”Axel gjorde det fantastisk. Hans senaste match var mot Colchester. Att sedan göra en sådan insats mot Neymar och Mbappe. Jag måste säga, han nästan överraskade oss också. Vi vet att han är en bra spelare, men att göra det så här tidigt och en kväll som denna är helt fantastiskt”
  • Om Marcus Rashford: ”Han är en bra spelare, han har kvaliteer. Han gjorde ett riktig bra mål, bra vänding, bra avslut. Han gillar den sidan av arenan tror jag. ”
  • Om Bruno Fernandes: ”Efter att han missade mot Newcastle så var jag helt säker att han var sugen på att ta denna straffen också. Inga nerver i honom. Jag tycker han är en fantastisk person, en riktig vinnare, bra personlighet. Han vill det bästa för laget och är en ledare.”
  • Om mittbackarna: ”Vi vann mot ett av världens bästa lag. Både Axel och Victor gjorde det fantastiskt. Men även Luke Shaw som är en ytterback gjorde det väldigt bra som mittback. Så jag är inte orolig”
  • Om Scott & Fred: ”Dom är i bra form nu och är bra spelare och dom spelade väldigt bra mot Newcastle. Dom satte grunden i vinsten då och även idag. Scott spelade också första halvleken med ett öga, då han tappade en lins idag. Vilket var väldigt imponerande.”

Reaktioner

Mer från matchen

Spelarbetyg: Paris Saint-Germain – Manchester United 1-2

Snackisar efter Paris Saint-Germain – Manchester United 1-2