Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Paris Saint-Germain – Manchester United 1-2

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Miraklet i Paris 2.0? Nej det skulle jag inte alls säga efter att ha sett den här matchen. Såklart att på förhand var PSG rätt klara favoriter, men efter den här matchen förtjänade vi faktiskt den här vinsten. Defensivt felfritt igenom hela matchen egentligen, offensivt gjorde vi det väldigt bra stundtals, men det slarvades också vid flera tillfällen där det ska tilläggas att vi hade flera kontringslägen som vi skulle gjort mål på minst en av dessa chanser. 

Inledningsvis var det en relativt lugn start på matchen där det kändes som att man kände på varandra lite innan PSG började ta över mer och mer, där Neymar fintade förbi mittfältet lite här och där.

PSG har flera kvalitativa avslut där De Gea var tillbaks till sin form som vi längtat efter, och gör två kvalitativa räddningar, först på Di Marias skott och sen på Kurzawas.

United börjar sen äta sig in i matchen mer och är bättre än PSG i sista tredjedelen vilket också ger utslag. Luke Shaw hittar in en passning till Anthony Martial i straffområdet felvänd och vänder hur fint som helst och skickar upp Diallo på läktaren och ordnar straff till United. Bruno ställer sig såklart vid straffpunkten, och slår en relativt svag straff som Navas räddar, men den får tas om då Navas klart har gått framför sin linje, och den här gången gör Fernandes inga misstag utan rullar iskallt in bollen i Navas motsatta hörn, och 1-0 till United.

Vi fortsätter att göra en mycket bra halvlek framförallt defensivt och går till paus med 1-0 i bagaget.

Andra halvlek börjar lite som den första, där PSG kommer ut starkare och piggare och Mbappe får springa slalom med vår backlinje vid en situation där De Gea gör en världsklassräddning. Tillslut får fransmännen utdelning, men inte på grund av en spelare i motståndarlaget utan Anthony Martial kommer upp helt fel på en defensiv hörna och nickar in bollen i eget mål, och 1-1 tidigt i andra. Sen fortsätter halvlekarna med liknande mönster där vi äter oss in i matchen mer och mer och skapar flera två mot en-situationer där vi slarvar för mycket, och ska som sagt göra mål på minst en av de chanserna. Vi fortsätter att ligga väldigt bra defensivt där Lindelöf och Tuanzebe gör en världsklassig insats och jag säger inte emot att få se de igen mot Chelsea i helgen.

Och i slutet får vi verkligen flashbacks från mötet för ca 1,5 år sedan när ”Rashi” återigen avgör i slutmintuterna när han gör ett litet ryck precis utanför straffområdet och drar till ett perfekt skott längst det blöta gräset i Paris. Stolpe in och 2-1 i den 87 minuten var ett faktum vilket också blir slutresultatet i en match där vi tar med oss mestadels väldigt positiva saker hem till Manchester.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 9

”Dave Saves”, är verkligen rubriken på våran monstermålvakt denna kväll i paris. Gör flertalet världsklassräddningar genom hela matchen och är allmänt stabil i såväl luften som med fötterna och gör inte ett ända fel igenom hela matchen. Felfri och tillbaks till gamla De Gea idag och hoppas att den formen håller i sig, då krävs det något extra att passera den spanske muren.

Aaron Wan Bissaka: 8

Världens bästa defensiva ytterback sades det framförallt innan uppehållet i våras men efter det har han varit direkt svag. Men ikväll får han den stämpeln som världens bästa defensiva ytterback. Gör flertalet världsklass brytningar och släppte ingen förbi sig. Gör några helt avgörande brytningar i straffområdet som kunde lett till riktigt farliga lägen för PSG. Offensivt gör han inget märkbart men defensivt är han av absolut världsklass.

Victor Lindelöf: 7,5

Lindelöf gör en av sina bättre matcher på väldigt länge och sammarbet mellan han och Tuanzebe fungerade över all förväntan och kommunicerade bra och kompletterade varandra på ett sätt vi inte upplevt på ja, jag vet inte på hur länge. Ligger rätt i position under hela matchen och är dominant i eget straffområde och ser lugn och självsäker ut i sina ageranden.

Alex Tuanzebe: 8

WOW! Så starka ord förtjänar Tuanzebe efter sin första match på ja, man minns inte ens då han var skadad under hela förra säsongen och får slängas in i hetluften direkt på grund av våra mittbacksproblem. Men vilket insats han gör, ligger rätt och hanterar Mbappe i flera 1 mot 1 löpningar på ett sådant imponerande sett att jag inte finner ord. Finns inte många mittbackar som hänger med Mbappe när han får upp farten men som han gör det Axel, ren och skär världsklass.

Luke Shaw: 7,5

Gör en grym insats idag i sin nya (?) position som vänstermittback i tre/fembackslinjen och ligger rätt i defensiven i 90+ och fyller på i offensiven också på ett mycket imponerande sett och sätter inte en fot fel idag.

Alex Telles: 7,5

Utbytt 66. Gör en mycket bra debut, fyller på i offensiven som vi saknat och inläggs kvalitéten därpå är av hög kvalitet. En mer än godkänd debut och insats från brassen.

Scott McTominay: 7

Svårt att hantera Neymar i inledningen av matchen framförallt men växlade in i matchen ju längre matchen pågick och gör ett hårt jobb i defensiven.

Fred: 8

Började lite skakigt i inledningen  av matchen men oj som brassen åt in sig i matchen och ägde mittfältet med sina fantastiska brytningar och sitt defensiva jobb och rör sig och springer i hela matchen och efter inledningen gör han en av sina bästa matcher i United tröjan.

Bruno Fernandes: 8,5

Utbytt 88. Bruno, Bruno, Bruno! Vilken match återigen från den portugisiska regissören. Slår straffen som Navas räddar men som får slås om och att då ha psyket att rulla i den så iskallt i samma hörn han preic missade på är ren klass. Rör sig fritt och skapar ytor för sina medspelare och leverera flera klasspassningar in i boxen. Gör även ett extremt jobb defensivt och bryter flera av PSG kontringar, en av många som är kandidater till ”Man Of The Match” idag.

Marcus Rashford: 8

Gör en godkänd insats i det hela och löper och rör sig bra men är slarvig med touchen i flera riktigt bra kontringar för oss men avslutar och avgör matchen med ett världsklass-avslut vilket drar upp betyget rejält.

Anthony Martial: 7,5

Utbytt 88. Fransmannen gör en bra instats i sin helhet och ser spelsugen ut och försöker utmana PSG backlinje fleratalet gånger. Skickar upp Diallo på läktaren när han vänder bort PSG försvararen och ordnar straff. Gör oturligt ett självmål som han kommer upp helt fel på men utöver det en bra instats från Tony.

Paul Pogba: 7

Inbytt 66′. Ser spelsugen ut när han kommer och är den som passar bollen till Rashford som sen gör mål. Låter nästan hela tilläggstiden gå när han håller i bollen på ett sätt bara han kan.

Daniel James: N/A

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny Van De Beek: N/A

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.