Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FA Youth Cup: Manchester United – Chelsea 0-1

Chelsea U18 v Manchester United U18 - FA Youth Cup Semi-Final

Manchester United räckte inte till i semifinalen av FA Youth Cup. Chelsea var det bättre laget och vann sedan Bryan Fiabema gjort matchens enda mål tidigt i första halvlek.

Över 90 minuter var det inte tu tal om att United mötte ett för dagen bättre lag. Framför allt mötte vi ett väldrillat lag som i varje skede visste vad de skulle göra, medan United tvingades lita till individuella prestationer. United spelade med mittfältaren Mark Helm på topp medan anfallarna Dillon Hoogewerf och Noam Emeran saknades. Inga rapporter om skador och Hoogewerf spelade en träningsmatch med U23 i veckan. Mycket märkligt. En anfallare kunde ha gjort skillnad.

Från start var United utspelade. Chelsea pressade högt och intensivt och gav inte United en lugn stund. De skapade flera möjligheter den första kvarten, framför allt efter fasta situationer. Chelsea hade även ett par bud på straff för hands. Uniteds försvarsspel ofta desperat och Ondrej Mastny i Uniteds mål gjorde ett par vassa räddningar vid första stolpen.

Sett till spelövertaget skapade Chelsea ändå relativt lite, då mittbackarna Teden Mengi och Will Fish samt mittfältarna Martin Svidersky och Charlie McCann visade prov på uppoffrande försvarsspel. På vänsterbacken var Reece Devine tillbaka i spel efter lång frånvaro men det var tydligt att han saknar matchtempo.

I slutet av första halvlek kommer United in i matchen, då Helm kommer till avslut från distans när målvakten har hamnat snett. Sedan har McCann ett bra avslut och i slutet av halvleken är Anthony Elanga ytterst nära att göra ett drömmål, då han med en cykelspark drar bollen över målvakten men tyvärr i ribban.

https://twitter.com/ManUnitedZone_/status/1322277702083190785?s=19

Efter paus har United första avslutet genom Helm, sedan Shola Shoretire gjort det bra. Men det är Chelsea som, rättvist, ska ta ledningen. En långpassning till Uniteds vänsterkant ger yttern fritt fram sedan Devine missbedömt bollen. Jag vågar garantera att en Devine i matchform inte gör det misstaget. Yttern kan sedan spel in till Fiabema, som vinner duellen mot Lukasz Bejger.

Sedan är resten av matchen tämligen händelsefattig. Mengi får nickläge efter hörna men vinkeln är dålig och målvakten kan rädda enkelt. Elanga får en halvchans men det är för många försvarare i vägen. Det är ungefär vad United har. Chelsea har kontringslägen, vilket bland annat ser Fish stå för en utmärkt block.

Totalt sett förlorar vi mot ett bättre lag. Det är egentligen ingen spelare som utmärker sig, varken positivt eller negativt. Hannibal, Shoretire och Elanga blixtrar till någon gång men kan bättre. Mittbackarna sköter sig och Mastny svarar för ett par vassa räddningar.

I slutändan har jag svårt att inte ge tränaren Neil Ryan en stor del av skulden. Chelsea är så pass bra att United kan förlora oavsett men känslan är att taktiken inte gav United en ärlig chans. Saknaden av en riktig toppforward är kännbar. United har svårt att få fram bollen till den tänkta spelfördelaren Hannibal. Så vad gör Ryan? Jo, han flyttar upp fransmannen på topp så att denne blir helt isolerad. I första halvlek anfaller Chelsea gång på gång på Uniteds vänsterkant, utan att något justeras. Chelsea kommer ut med en hög press från avspark medan United inte tycks ha någon uttalad matchplan.

Manchester United – Chelsea 0-1 (0-0)

FA Youth Cup, semifinal, 30 oktober


0-1 (48) Fiabema


Uniteds lag: Mastny; Bejger, Mengi, Fish, Devine (Hardley 77); Svidersky, McCann; Shoretire (Forson 86), Hannibal, Elanga; Helm (Wellens 71)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK