Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Maguire målskytt; Debut för Henderson; McTominay klar för EM

Serbia v Scotland - UEFA EURO 2020 Play-Off Finals

Åtta Manchester United-spelare hade under torsdagskvällen chansen att få representera sina landslag. Fyra spelare startade och ytterligare en spelare fick hoppa in. Vi tar bland annat med oss en målskytt, en debutant och ett mycket dramatiskt avgörande.

Eric Bailly

Mittbacken har inte funnits med i truppen i matcherna innan landslagsuppehållet på grund av skada. Men han blev överraskande nog ändå uttagen till Elfenbenskustens landslagstrupp. När de ställdes mot Madagaskar under torsdagen fanns dock Bailly inte med i matchtruppen. Matchen då? Jo, den vann Elfenbenskusten med 2–1.

Diogo Dalot

Den utlånade högerbacken startade för Portugals U21-landslag när de mötte Vitryssland i kvalet till U21-EM. Dalot blev utbytt vid ställningen 2–0 i den 68:e minuten i matchen som Portugal till slut vann med 3–0. Efter åtta matcher befinner de sig på en andraplats i sin kvalgrupp, tre poäng bakom Holland.

Dylan Levitt och Daniel James

Dylan Levitt som för tillfället är utlånad till Charlton startade för Wales i vänskapslandskampen mot USA. Den unga centrala mittfältaren blev utbytt efter 80 minuter i matchen som slutade 0–0. Daniel James blev kvar på bänken under hela matchen.

Harry Maguire och Dean Henderson

I kvällens vänskapslandskamp fick Harry Maguire äran att ta över kaptensbindeln för Gareth Southgates landslag. Efter 18 spelade minuter gav han också England ledningen efter en fin nick på ett inlägg av Harry Winks. Matchen slutade i en 3–0 vinst för England efter att Jadon Sancho och Dominic Calvert-Lewin gjort varsitt mål.

https://twitter.com/unitedclip/status/1326984243453587458

Glädjande nog fick äntligen Dean Henderson göra sin debut för Englands A-landslag. Målvakten blev inbytt i paus och höll nollan. Kul för 23-åringen!

Ethan Galbraith

Den 19-årige mittfältaren blev något överraskande uttagen till Nordirlands A-landslag. Galbraith debuterade för A-landslaget förra året men har sedan dess mest fått spela i U21-landslaget.

Han fanns dock inte med i matchtruppen när Nordirland föll mot Slovakien efter förlängning i EM-kvalfinalen.

Scott McTominay

Mittfältaren spelade till höger i en trebackslinje för Skottland i EM-kvalfinalen mot Serbien. Hans Skottland såg länge ut att vinna matchen med 1–0. Men Serbien kvitterade till 1–1 i den 90:e minuten och tog därmed matchen till förlängning.

Förlängningen blev mållös och avgjordes istället på straffar. McTominay smällde dit sin straff och till slut var det Skottland som stod som vinnare och spelar därför EM nästa sommar. Grattis Scott!

Morgondagen

Imorgon är det endast en spelare som kan få speltid för sitt landslag.

  • 21.30: Colombia – Uruguay (VM-kval) [Cavani]