Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Lindelöf stabil i svensk seger

Sweden v Croatia - UEFA Nations League

Kvällens landskamper är över, och de fem Unitedspelare vars landslag har spelat går förmodligen och lägger sig med tämligen varierade känslor, från Victor Lindelöf vars Sverige äntligen vann en tävlingslandskamp igen, till David de Gea som trots att han gjort en bra höst i United fortsatt är bänkad i Spanien.

Lindelöf stabil i svensk seger

Sverige hade inför kvällens match spelat fyra tävlingslandskamper under 2020, med fyra förluster och 1-8 i målskillnad. Detta skulle dock putsas till något idag, då Sverige efter en stark första halvlek hade 2-0 hemma mot Kroatien, i en match som till slut slutade 2-1.

Victor Lindelöf gjorde 90 minuter i det svenska mittförsvaret, och var stabil utan att glänsa. Han blev dock överträffad av sin mittbackskollega, Marcus Danielsson, som gjorde ett av Sveriges mål i matchen, där också Dejan Kulusevski gjorde sitt första landslagsmål.

Lite besvikna är dock svenskarna, då man länge hade 2-0 vilket hade gjort att man på inbördes möten gick om Kroatien i Nations League-gruppen. I och med att det istället slutade 2-1, vilket var samma siffror som Kroatien vann med vid mötett i Zagreb, ligger Sverige fortfarande sist i gruppen.

Pogba och Martial besegrade Fernandes

I den med Unitedögon mest intressanta matchen ikväll tog Bruno Fernandes och hans Portugal emot Frankrike, med Paul Pogba och Anthony Martial i laget. Alla tre spelare fick vara med från start, men bara en fick spela matchens samtliga 90 minuter, i en match där N’Golo Kanté gjorde det enda målet efter 53 minuter.

  • Bruno Fernandes byttes ut efter 75 minuter till förmån för Joao Moutinho.
  • Anthony Martial byttes ut tre minuter senare till förmån för Olivier Giroud.
  • Paul Pogba däremot, han fick spela i sin mittfältsroll från start till mål.

Frankrike toppar gruppen med 13 poäng efter fem (av sex) matcher, och eftersom inbördes möten går före målskillnad har de säkrat segern trots att Portugal bara är tre poäng efter. Kroatien och Sverige ligger långt efter med tre poäng var.

De Gea fast på bänken

För David de Gea lever inte landslagslivet för tillfället. Han var även idag petad till förmån för Athletic Bilbaos Unai Simon, när Spanien något oväntat bara fick 1-1 borta mot Schweiz.

I och med att Tyskland besegrade Ukraina gick de om Spanien med en poäng i gruppen. På tisdag avslutas gruppen, då spanjorerna tar emot just Tyskland för att avgöra vilket lag som vinner gruppen.

Morgondagen

Imorgon kan åtta Unitedspelare få speltid för sina landslag.

  • 15.00: Slovakien – Skottland (Nations League) [McTominay]
  • 18.00: Nederländerna – Bosnien-Hercegovina (Nations League) [Van de Beek]
  • 18.00: Wales – Irland (Nations League) [James, Levitt]
  • 20.30: Portugal U21 – Cypern U21 (EM-kval) [Dalot]
  • 20.45: Belgien – England (Nations League) [Maguire, Henderson]
  • 20.45: Österrike – Nordirland (Nations League) [Galbraith]

Schemat för resten av uppehållet hittar du här.