Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Manchester city

Manchester United Women v Manchester City Women - Barclays FA Women's Super League

Efter lördagens 2-2-match är det återigen dags för Manchesterderby på damsidan. Ikväll i ligacupen (FA Women’s League Cup) och det är en match som United måste vinna.

Klockan 20.00 är det avspark på Leigh Sports Village, där Manchester United gästas av Manchester city. MUTV är det som gäller för den som vill se matchen.

Manchester Uniteds lag

Lucy Staniforth gör idag sin första match från start som Unitedspelare. På topp får Lauren James för första gången den här säsongen chansen i startelvan.

Dessutom noterar vi att Ivana Fuso äntligen är tillgänglig för spel. Hon sitter på bänken och får förhoppningsvis debutera som inhoppare under kvällens gång.

Ramsey
Batlle, A Turner, M Turner, Galton
Zelem, Groenen
Hanson, Staniforth, Heath
James

I mål för Emily Ramsey chansen. Inga konstigheter, då hon även vaktade målet i säsongens första ligacupmatch.

Backlinjen är oförändrad, vilket cementerar hur lite förtroende Casey Stoney har för Lotta Ökvist.

På mittfältet går lagkapten Katie Zelem in istället för Hayley Ladd. Att Staniforth och James startar betyder att Christen Press och Ella Toone förpassas till bänken.

I Uniteds för tiden tunna trupp är det bara Jane Ross och Ökvist som inte roteras in (förutom Fuso då, men hon är näppeligen i skick för 90 minuter). Det är väldigt talande.

 

Manchester citys lag

Även Manchester city gör några förändringar jämfört med matchen i lördags.

Förutsättningarna

För United är det andra matchen i gruppen medan city gör sin tredje och sista. För city räcker det med en poäng ikväll för att säkra avancemang till slutspelet. United måste vinna ikväll för att ha chansen att gå vidare.

Egentligen räcker det inte bara med seger för United, vi bör helst vinna med några mål. Detta då city för tillfället har överlägsen målskillnad. De exakta förutsättningarna gick jag igenom i Mike Phelan’s Shorts tidigare idag

Om det är oavgjort efter 90 minuter blir det straffläggning för en bonuspoäng. För United räcker det emellertid inte med seger på straffar, vi måste vinna under ordinarie tid.

Tidigare möten

Lagen möttes i ligan i lördags, då United kom tillbaka från tvåmålsunderläge för att ta poäng. Tobin Heath reducerade och Kirsty Hanson kvitterade.

Förra säsongen möttes lagen tre gånger, med två vinster för city och en för United.

Teve

Matchen visas på MUTV, med avspark 20.00 och sändningsstart en kvart dessförinnan.