U18: Manchester United – Newcastle United 4-1

Manchester United v Newcastle United: U18 Premier LeagueManchester United v Newcastle United: U18 Premier League

Manchester Uniteds juniorlag firar helg som serieledare. Det kan vi framför allt tacka Dillon Hoogewerf för. Nederländaren gjorde Uniteds tre första mål då Newcastle besegrades med 4-1.

United var det klart bättre laget över 90 minuter och vinner fullt rättvist.

Första halvlek var länge ett ställningskrig. United fick den första stora chansen, då Charlie McNeill serverades av Isak Hansen-Aaroen. Newcastles målvakt kunde dock rädda. I Uniteds mål kunde Johan Guadagno freda nollan då han modigt slängde sig med huvudet före mot boll och fötter.

Tio minuter före halvtidsvilan ska Hoogewerf ge United ledningen. United byter kant och via Hansen hittar bollen ut till vänsterbacken Logan Pye. Ett lågt inlägg följer och Hoogewerf är påpassligt framme.

United har sedan flera chanser att utöka ledningen före pausvilan. Bland annat gör målvakten en dubbelräddning när Hansen och McNeill avslutar. Därefter har Hoogewerf ett avslut tätt utanför.

Zidane Iqbal tvingar målvakten till en bra räddning med ett tungt distansskott kort efter pausvilan. Strax därefter ska gästande Newcastle kvittera. Iqbal tappar bollen, då United inte kan spela sig igenom pressen. De Bolle får sedan alldeles för enkelt glida igenom Unitedförsvaret och han lämnar Guadagno chanslös.

United återtar emellertid ledningen nästan omedelbart. Inhoppare Noam Emeran vinner en hörna det första han gör. Hörnan blir ofarlig men Newcastle kan inte spela sig ur situationen. Till slut kan Björn Hardley nicka fram till Hoogewerf, som avslutar behärskat.

Manchester United v Newcastle United: U18 Premier League

United tar ledningen på nytt genom Dillon Hoogewerf.

När segern säkras är Emeran involverad på nytt. Målvakten är på vift och Emeran prickar insidan av stolpen. Sedan står Savage där målvakten kastar bollen och han lägger enkelt fram till Hoogewerf som fullbordar sitt hattrick.

Savage får avsluta målskyttet med ett tungt skott. Det är emellertid Emeran som stjäl rubrikerna, då han lekande lätt tunnlar en försvarare innan han lägger upp för Savage.

I United är det flera spelare som utmärker sig. Dillon Hoogewerf stjäl förstås rubrikerna med sitt hattrick och han är det givna valet som matchens spelare.

Tränaren Neil Ryan framhöll även mittbacken Björn Hardley. I mål tycker jag att Johan Guadagno gjorde sin bästa match hittills. Bland annat gör han en fin räddning på ett distansskott.

Manchester United v Newcastle United: U18 Premier League

Mittbacken Björn Hardley fick beröm av tränaren Neil Ryan.

Isak Hansen-Aaroen var nog Uniteds bästa spelare i första halvlek, även om han inte var lika bra efter paus. Charlie Savage imponerar på mittfältet. Savage fick nästan ingen speltid alls förra säsongen men är nu bra i match efter match.

Jag vill också framhålla inhopparna Noam Emeran och Martin Sviderský. United roterar laget friskt men Emeran och Sviderský ingår säkerligen i den bästa elvan. Det blev en tydlig förbättring när de kom in.

Att United kan göra så många förändringar och ändå prestera bra är något som Ryan gläds åt. 

Segern innebär att United är serieledare, med sju vinster på åtta matcher. Därmed upplagt för seriefinal när United på lördag möter Liverpool, i vad som egentligen skulle ha varit säsongens första match. Liverpool kan då ha återtagit serieledningen, de spelar mot Burnley på tisdag. Men när båda lagen nu har spelat lika många matcher är United tre poäng före. Manchester city är också med i toppstriden.

Målen

Hoogewerf öppnar målskyttet:

Hoogewerf ger United ledningen på nytt:

Hoogewerf fullbordar sitt hattrick:

Savage avslutar målskyttet efter fint förarbete av Emeran:

Manchester United – Newcastle United 4-1 (1-0)

U18 Premier League, 28 november

1-0 (37) Dillon Hoogewerf (Pye)
1-1 (50) De Bolle
2-1 (53) Dillon Hoogewerf (Hardley)
3-1 (61) Dillon Hoogewerf (Savage)
4-1 (84) Charlie Savage (Emeran)

Uniteds lag: Guadagno; Jurado, Bennett, Hardley, Pye; Iqbal (Sviderský 59), Savage; Hoogewerf, Hansen-Aaroen, Garnacho (Emeran 51); McNeill (Wellens 59)

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS