Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-1

Wolverhampton Wanderers v Manchester United: U18 Premier League

Charlie McNeill sköt matchens enda mål då Manchester Uniteds juniorer befäste sin serieledning borta mot Wolverhampton Wanderers. Därmed inkasserades den sjunde raka segern och den nionde på tio ligamatcher under säsongen.

Det var ingen sprudlande fotbollsunderhållning vi bjöds på, på lördagsförmiddagen. Segern kan betecknas som professionell och rättvis. United var spelförande i stort sett hela matchen men det var en chansfattig tillställning mot ett motståndarlag som försvarade sig bra.

I första halvlek var det faktiskt Wolves som fick den största chansen, då Harkin snodde bollen av Rhys Bennett och fick friläge från halva planen. Avslutet dock en bra bit utanför.

Charlie McNeill fick Uniteds bästa chans före paus, då han kom till avslut mitt i straffområdet. En försvarare kunde dock blockera skottet.

Det är till slut McNeill som ska ge United ledningen, när dryga timmen är spelad. Högerbacken Marc Jurado och högeryttern Charlie Wellens kombinerar bra till höger. Wellens får bollen i utkanten av straffområdet och skjuter ett lågt och stenhårt inlägg som faller till McNeill. Anfallaren lyckas dämpa bollen och använder sitt andra tillslag för att ge sig själv yta och på tredje tillslaget trycker han in bollen i nät. Utmärkt anfallsspel!

Wolverhampton Wanderers v Manchester United: U18 Premier League
Charlie McNeill gör matchens enda mål.

United är nära att dubbla ledningen då Charlie Savage drar ett tungt skott i stolpen. På returen faller bollen till McNeill men han stressar och kan inte kontrollera skottet. Känslan är att han hade mer tid på sig.

Mittfältaren Savage tar för sig mer och mer den här säsongen. Hans mittfältskollega Martin Sviderský var nog annars Uniteds bästa spelare idag.

Wolves är tämligen ofarliga, även om de flyttar upp i slutskedet. United försvarar sig förtjänstfullt. Dermot Mee i Uniteds mål gör ett par räddningar i 77:e matchminuten och i slutsekunden plockar han ner en inläggsfrispark men annars är han tämligen sysslolös.

Uniteds tränare Neil Ryan förkunnade efter matchen att han var belåten med den disciplin som laget visade.

Segern befäster Uniteds förstaplats i serien. Vi har tre poäng ner till Liverpool, som dock har spelat en match mer. Det största hotet kommer sannolikt från Manchester city, som vann mot United och är det enda obesegrade laget i serien. De är sju poäng bakom United men de har två matcher till godo.

Målet

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1337741641474428929

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-1 (0-0)

U18 Premier League, 12 december


0-1 (62) Charlie McNeill (Wellens)


Uniteds lag: Mee; Jurado, Bennett, Hardley, Hughes; Sviderský, Savage; Wellens (Hoogewerf 65), Iqbal, Emeran (Garnacho 82); McNeill (Hansen-Aaroen 74)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK