Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Upamecano mindre intressant; Valencia nobbade Romero; Ferguson minns Houllier

Manchester United Training Session

Veckan inleds med ett nyhetssvep modell kortare. Vi rapporterar om Manchester Uniteds sviktande intresse för Dayot Upamecano, om Valencias intresse för Sergio Romero och om Gerard Houlliers bortgång.

Avtagande intresse för Upamecano

Dayot Uoamecano har, med jämna mellanrum, sagts vara högt uppe på Manchester Uniteds prioriteringslista då det handlar om mittbackar. Nu menar David Ornstein på The Athletic att intresset från Uniteds sida verkar svalna. I förarsätet då det gäller att värva Upamecano ska istället Bayern München vara. Utköpsklausulen som Ornstein talar om ligger på 38 miljoner pund, vilket får anses vara väldigt lite i sammanhanget. Klausulen aktiveras dock först efter säsongens slut, vilket förstås gör att Leipzig behöver sälja nu om man vill ha mer pengar.

Spelaren själv ska, enligt Ornstein, föredra en flytt nu för att stärka aktierna i det franska landslaget inför sommarens EM.

”Romero var nära Valencia”

Sergio Romero hör till spelarna det kommer att spekuleras mest kring när vinterns transferfönster väl öppnar. Argentinaren är ratad i såväl Premier League som Europa och var enligt uppgift nära en övergång till Everton i oktober. Nu rapporterar Sport Witness, med spanska Cope som referens, att Romero varit nära en övergång till Valencia i La Liga. En skada på Jasper Cillessen gjorde att spanjorerna tvingades leta alternativ och Copes källa menar att en övergång var ”klar” men att Valencia till sist hoppade av.

Ferguson minns Houllier

Under måndagen nåddes vi av beskedet att Liverpools tidigare manager Gerard Houllier gått bort i sviterna av en hjärtoperation. Houllier ledde Liverpool mellan åren 1998 och 2004 och mötte då Sir Alex Fergusons Manchester United ett antal gånger. I ett uttalande på Uniteds hemsida hyllar Ferguson sin tidigare kollega. 

”Nyheten kom som en total chock denna morgon. Gerard Houllier var fortfarande ung, bara 73 år. Vi förblev goda vänner efter att han lämnade.”

Real Sociedad i Europa League

Till sist påminner vi om resultatet av dagens lottning. Det blev Real Sociedad i sextondelsfinalen i Europa League.

Lottat: Manchester United möter Real Sociedad i Europa Leagues sextondelsfinal