Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Leeds United 4-0

Manchester United v Leeds United: U18 Premier League

Manchester Uniteds juniorlag firar jul och nyår som serieledare. I årets sista match städades Leeds av med 4-0. En dubbel av Charlie McNeill före paus bäddade för segern och efter paus fyllde mittfältarna Charlie Savage och Zidane Iqbal på med varsitt mål.

Sett till spelet var segern odiskutabel men alldeles för stor. Den svenska målvakten Johan Guadagno fick jobba hårt i Uniteds mål och imponerade bland annat med en trippelräddning mitt i andra halvlek.

United fick en drömstart på matchen då vi fick straff redan efter sex minuter. Charlie McNeill, som vann straffen, satte bollen i nät med en Panenka.

Manchester United v Leeds United: U18 Premier League
En Panenka av Charlie McNeill.

Därefter är United dominanta och McNeill kommer till flera avslut medan Zidane Iqbal försöker på frispark och Martin Sviderský – för dagen mittback – testar från distans.

Leeds första chans kommer mitt i första halvlek, då de drar en frispark i muren. De tar emellertid över helt i slutskedet av första halvlek, då ett kvitteringsmål hänger i luften. Det hela inleds med ett stolpskott från distans. På kort tid har de sedan en handfull avslut och några inlägg som hotar. De flesta skotten blockeras av Unitedförsvaret men Guadagno visar fina reflexer på en tåpaj.

Det är ändå United som ska dubbla ledningen, precis före pausvilan. Charlie Wellens lyfter en långboll till McNeill på högerkanten. Målvakten är på vift och McNeill rundar honom och bryter in i straffområdet. Vinkeln är minimal men han hittar den och 2-0 är ett faktum.

Efter paus kommer United ut som ett nytt lag och vi sätter full fart framåt för 3-0. Alejandro Garnacho, Joe Hugill och Iqbal har alla stora möjligheter. Efter en kvart ger dominansen utdelning, då Garnacho hittar Hugill på vänsterkanten. Anfallaren spelar in bollen fint och Charlie Savage avslutar med fel fot för målet som punkterar matchen.

Manchester United v Leeds United: U18 Premier League
Charlie Savage (mitten) och Alejandro Garnacho (till vänster) firar efter Savages 3-0-mål.

Mitt i andra halvlek får Leeds en trippelchans efter hörna men Guadagno imponerar med snabba reflexer för tre grymma räddningar.

Matchens sista mål kommer då mittback Rhys Bennett friställer Iqbal med en fin långpassning. Ensam mot målvakten gör Iqbal inget misstag men försvarsspelet var verkligen bedrövligt.

Manchester United v Leeds United: U18 Premier League
Den eleganta mittfältaren Zidane Iqbal avslutade målskyttet.

Leeds får en sista chans för ett tröstmål när klockan tickar in på tilläggstid. Först ett skott i ribban och sedan håller Guadagno tätt på returen.

United gör på det stora hela en mycket bra match med många goda individuella prestationer. Guadagno gör sin klart bästa match i juniorlaget och på mittfältet är Iqbal mycket bra med bollen medan McNeill imponerar i rollen som tia.

U16-spelaren Sam Murray (försvarare, vänsterback idag) blev inbytt för sin debut i juniorlaget, medan Kobbie Mainoo fick sitt andra inhopp på den här nivån.

Med segern befäster United sin serieledning och laget går på jullov med tabellraden 10-0-1 och målskillnaden 32-9. Vi är nu sex poäng före tvåan Liverpool men Manchester city ser ut att vara den svåraste utmanaren. De blå, som är enda obesegrade lag i serien, är sju poäng bakom United men har två matcher till godo.

Nu väntar jul- och nyårsfirande för juniorerna. Först den 16 januari är nästa match inplanerad, då vi möter Liverpool på bortaplan. Det kan emellertid tänkas att nästa års första match blir i FA Youth Cup, men det återstår att se.

Målen

Panenka av McNeill:

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1339536565484146692?s=19

McNeills andra mål:

Savage punkterar matchen:

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1339552955855327239

Iqbal avslutar målskyttet:

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1339557659473707009

Manchester United – Leeds United 4-0 (2-0)

U18 Premier League, 17 december


1-0 ( 7  ) Charlie McNeill (straff)
2-0 (45+1) Charlie McNeill (Wellens)
3-0 (60  ) Charlie Savage (Hugill)
4-0 (79  ) Zidane Iqbal (Bennett)


Uniteds lag: Guadagno; Hughes, Bennett, Sviderský, Pye (Murray 73); Iqbal, Savage (Mainoo 79); Wellens, McNeill, Garnacho; Hugill (Emeran 64)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK