Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Besviken men ändå inte

Everton v Manchester United - Premier League

Manchester United hade chansen att haka på Liverpool i toppen av Premier League när man gästade Leicester på Boxing Day. Trots ledning två gånger om fick United bara med sig en poäng, något som förstås ska ses som en besvikelse. Ole Gunnar Solskjaer var sitt vanliga diplomatiska jag under presskonferensen men medgav trots allt att man borde ha gjort det bättre, främst offensivt. 

Två steg fram och ett tillbaka? Ungefär så känns det för Manchester Uniteds del i ligaspelet just nu. Storsegern mot Leeds och avancemanget i ligacupen gav råg i ryggen inför mötet med Leicester på annandagen och inledningsvis så det också ut som om United konserverat form och självförtroende från de bägge segrarna. Leicester visade dock varför man är ett av ligans absolut mest svårspelade lag och kvitterade två gånger om.

Även om Solskjaer inte erkände det var 1-1 ett resultat av Bruno Fernandes drällande med bollen och 2-2 en situation där man gav en spelare som Jamie Vardy på tok för mycket tid och utrymme i boxen. Den läxan borde United trots allt ha gjort bättre.

Mer från matchen: 

Solskjaers presskonferens

  • United är besviket över en poäng. Spelarna hängde med huvudena i omklädningsrummet. Man skapade inte tillräckligt med bra målchanser för att göra fler målFörsvarsspelet var bra, men sekvensen då Leicester gör 2-2 är bra och väldigt svår att försvara sig mot.
  • Pressen på bollhållaren var inte bra nog vid 1-1-målet. På 2-2-målet kunde man ha förhindrat den första krossbollen samtidigt som Vardy har lite flyt.
  • De chanser United skapade var bra, det var en bra fotbollsmatch mellan två lag som ställde om. United fick inte riktigt kontroll på matchen i första, men blev bättre i andra.
  • Inget desto klarare svar på huruvida man tappar poäng på att man är för dåliga defensivt eller offensivt, men managern är besviken med bägge delarna.
  • Beslutet att bänka Cavani var baserat på hans skadehistorik och att han spelade mot Everton. Man märkte vilken skillnad han gjorde när han hoppade in. Cavani kommer att vandra in och ut ut startelvan under tiden han lär sig engelsk fotboll, men med matcher var tredje dag kommer det att bli minuter.
  • United är stolta över Marcus Rashford både som människa och fotbollsspelare. Statistiken talar sitt tydliga språk, mot Leicester skapar han chanser både åt sig själv och andra.
  • Bruno Fernandes gör det en Manchester United-spelare i hans roll förväntas göra. Skapar chanser, gör mål och tar risker.
  • Ingen desto mer information om Victor Lindelöf. Axel Tuanzebe gör dock ett bra jobb och är redo för nästa match, om han behövs.
  • Rashford hade ont i axeln under slutet av matchen, men det är förhoppningsvis inget som kommer att hindra honom.

 

Höjdpunkter

Övriga reaktioner

Res med oss till Manchester!