Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Utlåning för Diallo inte aktuellt; Nygammalt transfernamn; Sancho och Haaland

Atalanta BC U19 v ACF Fiorentina U19 - Primavera TIM Supercup

Söndagens nyhetssvep blir ett sillypräglat sådant. Vi tittar bland annat till det senaste som sagts vad gäller Amad Diallo och det blir även ett par rader om ett namn som poppat upp igen i anknytning till United, nämligen Max Aarons.

Från norskt håll har det även kommit en kortare utläggning angående Uniteds intresse för Jadon Sancho och Erling Haaland.

United vill behålla Diallo

Rubriken må vara lite missvisande, men det vi åsyftar här är att United inte har för avsikt att släppa iväg sitt nyförvärv, Amad Diallo, på lån tillbaka till Atalanta under den resterande delen av säsongen.

Vi skrev igår om att Serie A-klubben jobbade för att få till en sådan deal men nu bekräftar transferjournalisten, Fabrizio Romano, att 18-åringen kommer stanna i United efter det att han anlänt nu i januari. 

Diallo kommer för övrigt inte att ingå i Atalantas trupp i deras nästa match mot Sassuolo. Det skrivs att Ole Gunnar Solskjaer är angelägen om att få börja jobba med sitt nyförvärv med detsamma, vilket eventuellt antyder att spelaren kan komma att få en viktig roll tämligen omgående i United.

Aarons aktuell igen? – Besked om Caicedo att vänta

Norwich högerback, Max Aarons, gjorde en säsong i Premier League innan laget åkte ur högstaligan men hann se till att en rad klubbar fick upp ögonen för det unga löftet.

United visade intresse för 20-åringen redan inför säsongen 2019/2020 men valet på högerbacksplatsen föll som bekant på Aaron Wan-Bissaka.

Återigen är det Fabrizio Romano som twittrar om att Aarons finns på Uniteds radar men skriver att det i dagsläget inte pågår några förhandlingar eller att något skulle vara nära förestående.

I samma tweet fortsätter den italienske journalisten och rapporterar att Moises Caicedo, den unge ecuadorianske mittfältaren det snackats om, kan närma sig den röda delen av Manchester.

Ett personligt kontrakt och en överenskommelse mellan United och Independiente del Valle uppges inte vara några bekymmer. Allt tycks egentligen hänga på huruvida United vill ha 19-åringen eller ej.

Besked väntas komma under nästa vecka.

Norsk transferrapport

Vi avslutar med att ta upp vad den norske journalisten, Jan Aage Fjortoft, rapporterat vad gäller två lite större namn än de tidigare nämnda.

I detta falla handlar det om Borussia Dortmunds stjärnduo, Jadon Sancho och Erling Haaland.

Fjortoft skriver att Solskjaer givetvis vill ha den norske anfallaren, dels eftersom Unitedtränaren haft honom i Molde, dels eftersom det är en av de mest spännande spelarna som finns.

Men Haaland blir kanske bara en dröm för Solskjaer. Att Sancho flyttar hem till England uppges istället vara desto mer sannolikt.

Ingen kan nämligen ha missat att Sancho var Uniteds hetaste villebråd under sommaren. Blir det ett nytt försök till nästa sommar istället?