Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester city 0-2

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

För fjärde gången i rad tog det stopp i semifinalen för Manchester United. På Old Trafford blev United mållösa medan Manchester city utnyttjade två fasta situationer.

På det stora hela var det en välspelad match mellan två bra lag, där det bättre laget till slut vinner. Som Marcus skrev i snackisarna: ”Manchester United var inte dåliga idag, Manchester city var bara bättre. Det bästa laget vann, så är det.”

Det finns ändå tre negativa saker jag vill lyfta fram:

  1. Vårt agerande på defensiva fasta situationer är så ofattbart dåligt. I match efter match. Det är direkt avgörande idag. Det som är mest skrämmande är att det faktiskt inte borde vara så svårt att rätta till (anställ någon som vet vad hen gör).
  2. Bruno Fernandes har en dålig dag. Det kan hända. Då måste någon annan kliva fram. Så sker inte. Att vi skapar så lite framåt beror förstås till stor del på att vi möter ett väldigt bra försvar. Men det är ändå tydligt hur beroende av Bruno vi är. Hade han haft en bra dag istället för en dålig hade vi förmodligen vunnit.
  3. Det blir semifinalförlust igen. Måhända är det fel att dra någon slutsats av det. Men nog känns det som mer än slump.

Jag brukar klaga på Ole Gunnar Solskjaers byten men ikväll ser jag ingen anledning att göra det. Det fanns anledning att vänta med Mason Greenwood, då hans intåg per nödvändighet skulle betyda att vi öppnar oss defensivt. Förutom Greenwood var alternativen på planen bättre än alternativen på bänken.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Såg stundtals nervös ut i första halvlek men gör efter citys första mål några vassa ingripanden för att hålla United kvar i matchen. Inte mycket att göra åt målen.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Gör på det stora hela det han ska defensivt. Offensivt lämnar hans insats mycket att önska. Det gör undannicken som blir en framspelning till citys andra mål också.

Victor Lindelöf: 7

Går direkt in i laget efter några matchers frånvaro. Visar för det mesta att han trivs när United försvarar sig lågt. Känslan är dock att han ska agera bättre på citys första mål.

Harry Maguire: 7

På det stora hela snäppet bättre än mittbackskollega Lindelöf idag. Värt att ta med sig är att city gör mål på sitt första avslut på mål. Att det sedan blir mer öppet när United tvingas framåt är naturligt. Dock avdrag för ett tämligen bedrövligt agerande på citys första mål. 

Luke Shaw: 6,5

Varnad. Om Lindelöf var dålig och Maguire sämre på citys första mål så var Shaw sämst. Bortsett från det var det återigen en solid insats av vänsterbacken, även om han inte följde med framåt lika bra som de senaste matcherna.

Fred: 6,5

Utbytt 88. Varnad. Vinner mycket boll på mittfältet. Blir överaggressiv vid något tillfälle. Noggrann i passningsspelet men borde söka öppnande passningar oftare.

Scott McTominay: 5

Utbytt 75. Har inte riktigt samma spring i benen som vi är vana att se. Följer med framåt för ett avslut men det här var en match där firma Fred och McTominay tillsammans blev för begränsade och det ligger framför allt på skotten.

Paul Pogba: 7

Pogba vinner mer boll än vi är vana att se och han är i mitt tycke klart bäst av de sex spelarna framför backlinjen idag. Några fina krosspassningar men de riktigt farliga passningarna sitter inte där.

Bruno Fernandes: 4,5

Sällan har vi sett Bruno Fernandes så här dålig. Han har ett farligt avslut tidigt men därefter gör inte mycket som är bra. Tar i andra halvlek något avslut som han definitivt inte ska ta. Har två bra chanser att skapa en stor målchans i slutet av första halvlek men bränner passningarna grovt. Måste få vila mot Watford.

Marcus Rashford: 6

Försöker och är den i offensiven som tar öppnande löpningar. Ibland löper han för tidigt men ibland är det medspelarna som har för dålig koll på vad som sker, varför de öppnande löpningarna slutar med offside eller att han springer på ingenting.

Anthony Martial: 5

Gör det bra som bollmottagare men erbjuder alldeles för lite i offensiven. Får heller inte mycket att jobba med.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 75. Jag tycker att han på den lilla tiden han var på planen gav ett positivt intryck. Given i startelvan på lördag. Förhoppningsvis kan han då varva upp för våren med ett par mål. Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 88. Kastas in när matchen är död. Det kan tyckas orättvist. Men Donny har faktiskt inte tvingat sig in i laget och det är nu upp till honom att göra det på de få chanser han får. På lördag kväll förutsätter jag att vi får se honom i startelvan. Spelade för kort tid för att betygsättas.