Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Manchester city 0–2

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

I en jämn match mellan två bra lag drog det ljusblåa laget från Manchester det längsta strået. Fasta situationer blev avgörande och som allt för ofta bjöd Manchester United motståndarna på ett mål. 

Sluta bjud motståndarna på mål

Vet inte hur många gånger det skett den här säsongen. Men gång på gång på gång finner sig Manchester United i underläge efter att ha släppt in ett mål från ingenstans. Vi såg det idag. Vi har sett det mot bland annat Sheffield United och Istanbul Basaksehir (ni vet den gången när de kom fria från halva plan i den 13:e minuten).

Oftast har vi lyckats vända underläget till vinst men det kan man inte förlita sig på, speciellt inte när motståndet stavas Manchester city. Då straffar det sig.

John Stones ledningsmål idag går inte att försvara. Vad Victor Lindelöf, Harry Maguire och Luke Shaw pysslar med undrar jag fortfarande. Främst är det kaptenen som ska ha kritik för att bara släppa bollen förbi sig i eget straffområde är helt enkelt inte okej. Speciellt inte som mittback och lagkapten.

Men även Lindelöf och Shaw ska ha kritik. Den förstnämnde måste falla tidigare och befinna sig i ett bättre läge, nu får bollen gå alldeles för lätt förbi honom. Shaw å sin sida kollar bara på när Stones löper sig fri och stöter in bollen.

Lagets agerande på såväl defensiva som offensiva fasta situationer måste ses över. Som det är nu är Manchester United helt odugliga där.

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

För passivt i offensiven

Efter en positiv inledning med mycket fart höjdes förhoppningarna om att laget skulle vara så där frejdigt som de kan vara. Men så blev inte fallet. Oftast blev det alldeles för omständigt och det användes för många tillslag och då hotades inte citys backlinje.

Rashford hotade många gånger i djupled. Men antingen fick han bollen för sent eller så var det hans timing i löpningen som inte stämde. Anthony Martial var bra i spelet felvänd men hotade alldeles för sällan i djupled. Bruno Fernandes fick det inte alls att stämma och var faktiskt en av de sämre på planen.

En sak som blev väldigt tydlig var att det var för få spelare i boxen när United väl fick fast bollen på offensiv planhalva. Det måste komma in mer folk in i straffområdet, annars är det svårt att göra mål. Oftast var antingen Martial, Rashford eller Fernandes helt ensamma därinne. Det håller inte.

Allt som allt blir min slutsats att det var för passivt offensivt. Det finns så mycket kvalitet i offensiven att man ska kunna kräva bättre insatser än det här och därför blir det underkänt.

Tråkigt med ytterligare ett uttåg i semifinal

Ligacupen är inte min eller förmodligen någons första prioritet. Men det här laget behöver en titel, tror det hade betytt mycket för många av spelarna i laget. Här fanns chansen att säkra en plats i final mot José Mourinhos Tottenham på Wembley.

Men så blev det inte vilket ju så klart är tråkigt. Manchester United var inte dåliga idag, Manchester city var bara bättre. Det bästa laget vann, så är det.  Nu gäller det bara att bryta ihop och komma igen.

Förhoppningsvis får majoriteten av nyckelspelarna vila mot Watford i FA-Cupens tredje omgång på lördag. Prio bör vara Burnley på tisdag där vi faktiskt kan gå upp i serieledning.

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final