Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Cavani inte medietränad; Van de Beeks situation; Sillynytt

Manchester United v Chelsea - Premier League

I torsdagens nyhetssvep tar vi bland annat upp hur FA förklarade Edinson Cavanis tre matcher långa avstängning samt att Donny van de Beek får råd från landsmannen Frank de Boer om sin situation i United.

Vidare blir det ett silly-segment, där vi givetvis konstaterar att Amad Diallos övergång till United nu är helt slutförd.

FA om Cavanis avstängning

För den som har hängt med de senaste veckorna är det givetvis ingen nyhet att Edinson Cavani blivit avstängd av det engelska fotbollförbundet, FA, efter en kommentar på sociala medier som ansågs ha rasistiska anspelningar.

I ett nio sidor långt dokument har nu FA redogjort hur man ser på ärendet och där man dels går igenom händelseförloppet, dels vilka konsekvenser det fått för Cavani.

Mellan raderna går att avläsa att förbundet riktar kritik mot United, där man anser att spelaren i fråga inte fått någon utbildning i sociala medier, och kanske framför allt hur det engelska språket bör tillämpas i dessa plattformar.

I dokumentet skriver man bland annat att FA:s juridiska kommitté är förvånade över spelaren inte fått någon “träning” av klubben i detta avseende, med tanke på vilken högprofilerad spelare det är. Till exempel, så har den uruguayanske anfallaren över åtta miljoner Instagram-följare.

För den som vill grotta ner sig i dokumentet, rekommenderar vi att följa den här länken och skriva in “Edinson Cavani” i sökfältet.

De Boer: “Han bör diskutera vad United vill med honom”

Southampton v Manchester United - Premier League
Donny van de Beek har inte fått det att stämma ännu i United. Frank de Boer menar att det kan vara läge att söka sig bort från Old Trafford.

Att Donny van de Beek inte fått det att stämma ännu i United är ingen hemlighet. Speltiden har uteblivit och trots Ole Gunnar Solskjaers uttalanden om holländarens betydelse, verkar det fortsatt som att saker och ting inte vill ta fart.

Landsmannen, tillika Nederländernas förbundskapten, Frank de Boer, hoppas att det kommer bli ändring vad gäller van de Beeks situation i United. Om så inte blir fallet, är hans råd till 23-åringen att söka sig bort från Old Trafford, detta rapporterar tidningen AD, här återgiven av Sport Witness.

De Boer verkar uppriktigt bekymrad över mittfältarens vara i United och menar på att det EM-mästerskap som stundar kan vara i fara.

“Det är snart EM och han kommer tvivelsutan vilja vara där. Kanske skulle det vara bra för honom att diskutera med United och komma fram till vad de verkligen vill med honom. Om han inte får mer speltid bör han eventuellt söka sig bort, antingen permanent eller på lån,” säger de Boer.

50-åringen fortsätter sedan och menar att van de Beeks spelstil inte är optimal för Premier League och hävdar att den snarare är mer anpassad till spanska ligan, där det är mer fokus på bollförflyttning och passningsspel, jämfört med bryskheten på öarna.

Inget landslag för Press och Heath

Det amerikanska landslaget ska senare i januari möta Colombia i ett dubbelmöte hemma i USA, men man får klara sig utan både Tobin Heath och Christen Press.

United-duon kommer stanna kvar i Manchester av olika anledningar. På det amerikanska fotbollförbundets hemsida meddelar man att Press varit borta på grund av sjukdom (ej Covid-19-relaterat) och kommer således inte resa över Atlanten.

Vad gäller Heath är det desto mer oklart. Hon uppgavs varit inbjuden till ett träningsläger med landslaget, men ska då ha tackat nej. Anledningen sägs vara att 32-åringen vill fokusera på ligamatcherna med United som väntar i januari.

Högt värde på Rashford och Fernandes

Marcus Rashford gör inte bara bra saker utanför fotbollsplanen, utan även på. I så pass hög utsträckning, förmodligen kombinerat med en del andra aspekter, att han rankats som den mest värdefulla spelaren i Europas toppligor, framför namn som Kylian Mbappé och Erling Haaland. 23-åringens värde uppgår här till dryga £150 miljoner.

Det är forskargruppen CIES Football Obersvatory som tagit fram listan, där även Bruno Fernandes återfinns. Portugisen placerar sig på en fjärdeplats med ett värde som landar på strax under £140 miljoner.

Sillynytt

Det vore väl märkligt om vi under denna rubrik inte tog avstamp i Amad Diallo-sagan. 18-åringen har den senaste veckan fått många rubriker och till slut är alltså övergången, som initierades i somras, nu helt slutförd.

United hade en deal klar med Serie A-klubben Atalanta under sensommaren men spelaren stannade kvar i Italien. Nu kommer dock den italiensk-ivorianen fullt ut representera United framöver, och vill ni läsa mer om detta, då är det den här länken som gäller!

Romero försvinner?

Kanske hade ni glömt att Sergio Romero fortfarande tillhör United? Det gör han, men förmodligen inte så länge till.

Enligt Manchester Evening News har 33-åringen tagit förväl av spelare och ledare i truppen och inte infunnit sig på träningsplanen under detta år.

Romero uppges vara hemma i Argentina och träna på egen hand. Vad gäller eventuell klubbadress lutar det år Boca Juniors.

Målvaktens kontrakt löper ut med United efter den här säsongen och trots att det finns en klausul i kontraktet som förlänger avtalet med ett år, lär det inte vara aktuellt. Romero ingår nämligen inte i Uniteds Premier League-trupp och lämnades dessutom utanför helt i Champions League.

United kniper franskt löfte framför Leeds?

United fortsätter länkas med unga löften runtom i fotbollsvärlden. Amad Diallo är som sagt redan klar, Moises Caicedo ryktas även han in, och nu är näste tonåring att nämnas i samma mening som Manchester United den 19-årige fransmannen, Kouaido Koné i Tolouse. Förmodligen inte ett namn som klingar bekant.

Det är den italienska tidningen, Foot Mercato, som rapporterar om ryktet, antagligen tack vare att AC Milan också är en av spekulanterna. 

Men vill det sig inte med “Rossoneri”, då står både United och Leeds sugna att hugga på mittfältaren, som växt ut till en regelbunden startpelare för Ligue-2-laget.

Milan sägs ligga i förarsätet, men med tanke på Uniteds fallenhet för unga talanger på sistone, är förmodligen inte sista ordet sagt.