Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Amad Diallo är nu officiellt klar för Manchester United

På torsdagen bekräftar Manchester United att Amad Diallo äntligen är helt klar för klubben. Ivorianen har signerat ett kontrakt till sommaren 2025, med en option på ytterligare ett år.

Redan i oktober meddelade United att klubben var överens med Atalanta om Diallo. Den överenskommelsen gällde under förutsättningen att Diallo klarade den obligatoriska läkarundersökningen, fick arbetstillstånd i England och att parterna kom överens om det personliga avtalet. De bitarna är nu avklarade, bekräftar klubben.

Fortfarande väntar ivorianen på sitt visum. Enligt de senaste rapporterna befinner han sig nu i Rom för att lösa detta på den ivorianska ambassaden (Sky Sports). När den biten är avklarad kommer Diallo att resa till Manchester. Han är då tillgänglig för träning och spel med United.

Amad Diallo säger:

Efter att ha väntat sedan sommaren är det äntligen en dröm som blir sann att fullfölja min flytt till Manchester United. Jag är enormt ambitiös och det finns så mycket jag vill uppnå i sporten. När jag pratade med managern visste jag att jag hade gått till den rätta klubben.

Det här är redan en spännande trupp med så många fantastiska spelare. Jag kan lova att jag kommer att jobba hårt varje dag för att lära mig av dem och göra allting för att utveckla mitt spel. Tränarna har varit fantastiska sedan jag skrev på, vi har varit i kontakt regelbundet och de har redan gett mig många goda råd.

Jag har haft tid att förbereda mig för den här flytten, både fysiskt och mentalt, och jag har jobbat väldigt hårt för att vara redo att ta steget upp till den här otroliga klubben.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Som en klubb har vi följt Amad i ett antal år och efter att ha sett honom själv tycker jag att han är en av de mest spännande unga talangerna i sporten.

Manchester United har en sådan stolt historia av att utveckla unga spelare och allting är på plats för att se till att Amad kan uppfylla sin potential här.

Det kommer att ta tid för honom att anpassa sig men hans snabbhet, vision och fantastiska dribblingsförmåga kommer att göra honom gott under anpassningsstadiet. Han är en spelare med alla råmaterial som behövs för att bli en viktig spelare för Manchester United under åren som kommer.

United noterar att Diallos tröjnummer kommer att meddelas under de kommande dagarna.

Amad Diallo föddes i Elfenbenskustens ekonomiska huvudstad Abidjan den 11 juli 2002. Han flyttade till Italien och Europa när han var tio år gammal och 2015 skrev han på för Atalanta. I oktober 2019 debuterade han i Atalantas a-lag. Totalt gjorde han fem matcher (fyra i ligan, en i Champions League) och ett mål för Atalanta.

Välkommen till Manchester United, Amad Diallo!