Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens; West Ham vid vinst; Pellistri på lån?

Manchester United Press Conference

Ett sent och fulladdat nyhetssvep har vi att bjuda på så här kvällen före match. Till exempel går vi igenom vad Ole Gunnar Solskjaer hade att säga på presskonferensen inför match och vi vet också vilka som väntar i nästa omgång om det blir vinst imorgon. Det och mycket annat läser ni om nedan.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför morgondagens match hölls något märkligt direkt efter Fulhammatchen i onsdags, och släpptes sedan igår. Informationen är med andra ord inte purfärsk, och om några skador skulle ha dykt upp på träningarna i slutet av veckan så pratades det alltså så klart inte om det.

Detta är de viktigaste sakerna Solskjaer sa.

  • Det kommer roteras, men samtidigt bli ett bra lag som kan vinna matchen.
  • Victor Lindelöf kommer vara redo, att han inte spelade i veckan berodde på att det var lite för snabbt mellan den och matchen före. Det är ryggen som spökar för honom.
  • Det är positionen i ligan som visar ens utveckling, inte hur långt man går i cuper. Alla kan ha en bra dag i en cupmatch eller få en lätt lottning, det finns lag som vinner cuper utan att ha haft en enda riktigt svår match. Inte United under Solskjaer dock, vi får alltid en svår lottning (sa han skrattandes).
  • Gällande alla offsider United drog på sig senast sa norrmannen att spelarna är ivriga, och att de vill attackera kvickt. Inte att man måste attackera kvickt varje gång, det är ett beslut spelarna måste ta från gång till gång, men det är i DNA:t att om man ser ett passningsläge så tar man det. Men särskilt i förra helgens match mot Liverpool tycker Solskjaer att det gick lite för snabbt vid ett par tillfällen, där man kunde gjort det bättre och fått frilägen. Det handlar om finjusteringar, att bli bättre och att vänja sig vid varandra då flera offensiva spelare fortfarande är nya.
  • På en fråga om Aaron Wan-Bissakas dåliga positionsspel svarade Solskjaer att han ser Wan-Bissaka som en av de bästa defensiva ytterbackarna i världen, i spelet en mot en. Han blir bättre med bollen och ger inte bort den lika mycket, och han har tiden för sig. ”Om ett år eller två kommer ni se en toppytterback där”, avslutade Solskjaer.

West Ham vid vinst

West Ham gjorde processen kort med Doncaster, och tog sig vidare till nästa omgång av FA-cupen. Detta innebär att om United slår Liverpool imorgon, ja då väntar hemmamöte med West Ham i nästa omgång.

Oklart kring Heaths skada

Tobin Heath ser ut att missa damernas match imorgon, detta efter att Casey Stoney igår sagt att yttern träffade en specialist under fredagen. Någon prognos är ännu inte framtagen, utan man får avvakta den för att sen kunna avgöra hur man gör framöver. Inga andra nya skador skall finnas att rapportera.

Intervju med Thorisdottir

Det norska nyförvärvet Maria Thorisdottir har gjort sin första intervju som Unitedspelare, en intervju som klubben publicerat på Twitter.

Som brukligt med interna intervjuer är den inte direkt fylld av sprängstoff, utan mer ”det är kul att vara här och jag ser fram emot att komma igång”, men man får ändå en liten känsla för vem Thorisdottir är.

Pellistri lånas ut?

Facundo Pellistri värvades in på deadline day i höstas, till något oklara förväntningar då väldigt få fans i ärlighetens namn kan sägas ha haft någon koll alls på honom sedan innan. Han har sedan dess synts en del i U23-laget, men debuten i A-laget har låtit vänta på sig.

Nu låter det som att han eventuellt skall lånas ut, förhoppningsvis då för att få A-lagsrutin. Spanien verkar vara landet där flest klubbar är intresserade, och det ryktas om såväl Celta Vigo och Valencia men från Sport Witness läser vi också om Almeria, Real Betis och Real Sociedad. Sport Witness skriver också om intresse från Sassuolo i Italien, och Club Brugge i Belgien.

Vi återkommer med mer när vi hör något.

Luton Shelton död

Fotbollsvärlden har sorg. Detta då den förre Sheffield United- och Helsingborgsspelaren Luton Shelton har avlidit, endast 35 år gammal.

Shelton gjorde 35 mål på 75 landskamper för sitt Jamaica, och gjorde också ett fåtal Premier League-matcher under 2007, och hans debut skedde faktiskt mot just Manchester United i en match där United vann med 2-0.

2018 diagnosticerades han med ALS, och igår avled han till följd av komplikationer med sjukdomen. Han efterlämnar fru och tre barn.

Sillyrykte

Nu till en sån där liten märklig nyhet, eller nästan en ickenyhet. För enligt Francesco Porzio på One Football är Manchester United inte i samtal om att värva mittbacken Facundo Medina från Lens. Vi skrev om att United var intresserade av spelaren för några dagar sedan, men enligt Porzio är intresset alltså inte så långt gånget att man börjat prata om det än i alla fall.

En spelare i årets lag

Slutligen nånting för tv-spelsfansen, då ett årets lag röstats fram i tv-spelet FIFA. En Unitedspelare kom med, och jag tror ni anar vem det är. Han är portugis, han har nummer 18 och han heter Bruno i förnamn. Resten får ni klura ut själva.