Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Marcos Rojo klar för Boca Juniors

Marcos Rojos Manchester United-karriär är nu över. Efter 105 matcher under 6,5 säsonger återvänder Rojo till Argentina. Den här gången emellertid för spel i Boca Juniors och inte moderklubben Estudiantes.

På klubbens officiella hemsida skriver United att Rojo lämnar klubben för en icke avslöjad övergångssumma. Återstår att se om några uppgifter kring detta kommer fram – hittills har journalisterna som bevakar United inte kommit med någon ytterligare information – men om klubben faktiskt får en slant för den argentinska försvararen är det bra jobbat.

Rojo värvades till United från Sporting efter VM 2014. Debutsäsongens 26 matcher följdes upp av 28 säsongen 2015/16 och sedan fick han ännu större förtroende med 41 matcher under José Mourinhos första säsong som Unitedmanager. I slutet av den säsongen drabbades Rojo emellertid av en allvarlig knäskada och han skulle aldrig repa sig efter det.

Efter totalt 21 framträdanden de tre senaste säsongerna – förra våren var han utlånad till Estudiantes – har han den här säsongen inte fått göra en enda minut i United. Hans senaste match för United blev mot Brighton i november 2019.

Vi önskar Marcos Rojo lycka till i framtiden.