Marcos Rojo

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Den argentinska försvararen Marcos Rojo värvades till Manchester United sommaren 2014.

Rojo föddes i La Plata i mars 1990. Han inledde fotbollskarriären i den lokala storklubben Estudiantes de La Plata. Via ungdomslagen tog han sig hela vägen till a-laget. Rojo säkrade sin första titel då Estudiantes vann det argentinska höstmästerskapet 2010.

Kort därefter värvades Rojo till Spartak Moskva. Tiden i Ryssland blev inte speciellt framgångsrik och han sökte tidigt efter en ny klubb. Efter ett och ett halvt år, och endast 17 matcher, i Ryssland värvades Rojo av Sporting Lissabon.

I Portugal gick det bättre och Rojo spelade till sig en ordinarie plats i Sporting. Det blev inga titlar men efter två säsonger och imponerande spel i VM 2014 värvades Rojo av Manchester United.

Under sina första säsonger i United var Rojo mestadels ordinarie, när han inte var skadad. Då José Mourinho tog över United såg det ut som att Rojo skulle få lämna. Så blev det inte men Rojo fick inledningsvis inte många chanser av Mourinho.

Efter hand plockades Rojo upp ur frysboxen och han spelade snart till sig en ordinarie plats i mittförsvaret. Då Rojo hade sin bästa tid som Unitedspelare drabbades han, i april 2017, av en allvarlig knäskada.

Rojo var tillbaka i spel i november 2017 men han hittade inte tillbaka till formen. Speltiden blev bara sporadisk. Trots det skrev han på ett nytt kontrakt. Säsongen 2018/19 slet Rojo med skador och när han var skadefri så föredrogs andra spelare i backlinjen.

Det hela upprepades hösten 2019 och i januari vände han hem till Argentina och Estudiantes på lån. Rojo hade knappt hunnit börja i Argentina när säsongen avbröts på grund av coronaepidemin.

Inför säsongen 2020/21 är Rojo tillbaka i United men under försäsongen har han inte tränat med laget.

Marcos Rojo debuterade för Argentinas landslag i februari 2011 och representerade sedan landet i Copa América samma år. Rojo spelade sedan VM 2014 och 2018 samt Copa América 2015 och 2016 men han lämnades utanför truppen till Copa América 2019.

Spelarkaraktär

Marcos Rojo är en aggressiv försvarare, som kan spela både som mittback och som vänsterback. Han är snabb, aggressiv, tacklingsskicklig och modig. Han är bra på huvudet och har en fin vänsterfot. Rojo har emellertid en tendens att hamna fel i positionsspelet och han fattar för många felbeslut.

Högstanivån är hög, lägstanivån är låg.

Rekommenderad läsning

 • Allt du behöver veta om Marcos Rojo

  Allt du behöver veta om Marcos Rojo
  mu_oldtrafford_ne

Senaste artiklarna om Marcos Rojo

 • Manchester United bekräftar Premier League-truppen 2020/21

  Manchester United bekräftar Premier League-truppen 2020/21
  mu_oldtrafford_ne

 • United presenterar Champions League-truppen

  United presenterar Champions League-truppen
  mu_oldtrafford_ne

 • Pereira på väg bort; United lägger bud på Sancho; Porto vill snabba på United

  Pereira på väg bort; United lägger bud på Sancho; Porto vill snabba på United
  mu_oldtrafford_ne

 • Sancho närmar sig; Rojo utmanar Lindelöf; Träningsmatch mot Aston Villa

  Sancho närmar sig; Rojo utmanar Lindelöf; Träningsmatch mot Aston Villa
  mu_oldtrafford_ne

 • Muss spelarbetyg 2019/20: Försvarare

  Muss spelarbetyg 2019/20: Försvarare
  mu_oldtrafford_ne

 • Stoney höjer kraven; United behöver sälja för att värva dyrt; Lottat i EFL Trophy

  Stoney höjer kraven; United behöver sälja för att värva dyrt; Lottat i EFL Trophy
  mu_oldtrafford_ne

Biografin uppdaterad i september 2020 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS