Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Ethan Laird hoppas bli frisk; United intresserade av mitttfältare; OS-uppdatering

Manchester United v AZ Alkmaar: Group L - UEFA Europa League

Ett sent nyhetssvep kommer här, där vi plockar upp vad som hänt under dagen. Huvudnyheterna vi har är att Ethan Laird hoppas bli frisk till säsongsstart, att United är intresserade av en Bayern München-mittfältare samt att vi ser hur det gick för Unitedspelarna i OS idag. Slutligen har vi, tyvärr, anledning att prata Marcos Rojo.

Ethan Laird hoppas bli frisk

Manchester United har haft många ungdomar med under den tidiga försäsongen, men en som har saknats är ytterbacken Ethan Laird. Förklaringen till det får vi från Manchester Evening News, och den är att den skadeförföljde Laird fortfarande återhämtar sig från skadan han ådrog sig i säsongsavslutningen med MK Dons, dit han var utlånad under våren.

Han hoppas dock på att vara tillbaka till säsongsstarten, och då kan det bli aktuellt med en ny utlåning, den här gången till andradivisionen. Det skall dock till viss del bero på om United lyckas lösa en ny högerback under sommaren eller inte.

United intresserade av Goretzka

Lite silly på sommaren smakar ju aldrig fel. Enligt Christian Falk skall United vara intresserade av Bayern Münchens Leon Goretzka. Exakt hur konkret det skall vara framgår inte, men enligt Falk skall United vara intresserade av en övergång och ha pratat specifika lönesiffror med Goretzkas agenter.

Normalt sett brukar Falk har bra koll på vad som händer kring Bayern, så någon form av sanning bör ligga i ryktena.

OS-uppdatering

OS har idag smygstartat, och damernas fotboll var en av grenarna som fanns på programmet. I turneringen finns ett antal nuvarande och före detta Unitedspelare som vi hoppas skall göra avtryck.

Först ut, för det som i OS är Storbritannien, var Ella Toone, som i Storbritanniens 2-0-seger mot Chile fick hoppa in på stopptid. Då var matchens båda mål gjorda, och det hände inget nämnvärt för Toone.

Den andra Unitedspelaren som var involverad idag var Jackie Groenen som spelade hela matchen för Holland, som besegrade Zambia med hela 10-3. Groenen lyckades inte själv hitta målet trots att sex olika spelare gjorde mål för Holland. Värst av dem var Arsenals Vivianne Miedema, som satte fyra. Anmärkningsvärt är att näst bäste målskytt i matchen blev Zambias Barbra Banda, som med sitt hattrick gjorde Zambias samtliga mål.

Bland före detta Unitedspelare i OS idag hittade vi Christen Press och Tobin Heath, som spelade för USA i deras storförlust mot Sverige. Press spelade hela matchen, Heath byttes ut efter dryga timmen.

Marcos Rojo gripen

Slutligen får vi bege oss till Sydamerika, där Boja Juniors efter straffar igår blev utslagna ur Copa Libertadores, något som spelare och ledare i Boca inte tog lätt på. En som vi hittar i händelsernas centrum är Marcos Rojo

Ett VAR-beslut i den andra halvleken, där ett Bocamål underkändes, skall ligga till grund för att han och flera andra spelare och ledare gick till attack. I filmer som sprids ses Rojo bland annat måtta slag mot en säkerhetsvakt och en kort sekund har han även en brandsläckare i högsta hugg.

Rojo skall enligt argentinska Clarín vara en av åtta från Boca som greps och frihetsberövades till småtimmarna.