Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Inga spelare kommer värvas

Manchester United v Burnley - Premier League

Ny vecka, nya matcher, ny presskonferens. Normalt sett brukar presskonferenserna med Uniteds tränare vara ganska tråkiga, även sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över, men idag hade norrmannen faktiskt en hel del ganska intressant att komma med. 

Utöver detta har vi nyheter kring Teden Mengi och Marcos Rojo, samt att United kommunikationschef pratat om rasimen mot Uniteds spelare.

Solskjaers presskonferens

Ja presskonferensen idag var faktiskt ganska intressant, roligt nog. De viktigaste punkterna att ta med var att:

  • United inte har några nya skador inför morgondagens match mot Southampton. Hur mycket energi spelarna har i kroppen under matchdagen kommer avgöra hur mycket rotation det blir.
  • Den rasism som som flera Unitedspelare utsatts för den senaste veckan är helt oacceptabel. United jobbar med myndigheterna kring det, i övrigt pratade Solskjaer en del om de sociala plattformarnas ansvar när det kommer till hur deras sidor används till rasism och annan skit. Han ser det inte som ett fotbollsproblem, utan ett samhällsproblem och beteendet är oacceptabelt.
  • Inga spelare kommer värvas in till United idag, bekräftade Solskjaer. Gällande spelarna man lånat ut känner Solskjaer att man tagit bra beslut, såväl för indivierna som för klubben. Här nämnde Solskjaer Teden Mengis namn, mer om det i en egen rubrik nedan.
  • Den sista väldigt intressanta saker som sades var att Solskjaer har fått delegatens rapport från matchen mot Sheffield United, där det bekräftas att beslutet att godkänna Sheffield Uniteds första mål var fel, och att det var fel att underkänna Anthony Martials mål när Harry Maguire fick en bisarr frispark mot sig. De besluten påverkade enligt Solskjaer United mycket i den matchen, och den typen av små marginaler man behöver få med sig, särskilt en jämn säsong som denna. Fokus på matchen och göra sitt jobb så kommer prestationerna och resultaten enligt Solskjaer.

Andra saker att ta med sig var att:

  • Uniteds fokus nu är på sig själva, att utvecklas och bli bättre. Titelrace är inget man tänker på i nuläget.
  • Phil Jones har återhämtat sig från en knäskada, efter en operation. Han kommer inkluderas på Premier League-listan nu, och kommer därför få spela fotboll med Manchester United framöver, om han blir uttagen så klart.
  • Det finns inte mycket tid att träna på nya saker med så tight matchande, de som spelat fokuserar på återhämtning samtidigt som man förbereder sig inför nästa match. Enligt vad Solskjaer sa så verkar den träning man gjort varit fokuserad på att göra mål för att få igång den gnistan igen.
  • Presskonferensens avslutande fråga handlade om Amad Diallo som debuterade för U23-laget i helgen, där Solskjaer igen sa att han kommer få tid att komma in i sin nya situation i England och United. Han jobbar bra och utvecklas, och det kommer inte dröja allt för länge innan han är involverad i en matchtrupp med A-laget. Solskjaer ville också berömma Joe Hugill som gjorde fyra mål i matchen.

Mengi på väg till Derby

Det har ännu inte bekräftats officiellt från vare sig United eller Derby, men att Teden Mengi skall lånas ut till Wayne Rooneys Derby County verkar mer eller mindre klart. Det är The Athletic som skriver det, och Solskjaer nämnde Mengis namn på dagens presskonferens när han pratade om listade upp som lånats ut för att sin utvecklings skull. När det bekräftats berättar vi givetvis om det här på Muss.se.

Kommunikationschefen om rasismen

Manchester Uniteds kommunikationschef Charlie Brooks har pratat med Sky Sports om den rasism som Marcus Rashford och flera andra Unitedspelare utsatts för.

Det han säger är självklarheter, men som av någon anledning alldeles för många idioter på vår planet inte förstår.

”Jag är otroligt stolt över Marcus [Rashford] på en massa nivåer över allt han har gjort, men när det kommer till de kränkningar som spelarna får för tillfället är det inte bara ett problem för vår klubb eller fotbollen generellt, det är samhällets problem och fotbollen blir en symbol för det. Dessa människor kommer inte vinna, spelarna kommer inte låta det påverka dem, men ingen skall behöva stå ut med den nivå av kränkningar som spelarna för för tillfället.

”Spelarna är vana vid att vara högprofilerade figurer, de är vana vid kritik, men det är en stor skillnad på det och den här typen avskyvärda rasistiska övergrepp och detta är inget som någon skall behöva utstå. Det är deras arbetsplats. Man hör folk prata om att spelarna kanske bör lämna sociala medier, spelarna skall inte behöva lämna sociala medier, det är ett bra verktyg för dem att prata med sina fans. De skall inte behöva lämna det för att några få individer begår sjuka övergrepp.”

Rojo tränar med Boca?

Enligt media i Argentina har Marcos Rojo tränat med Boca Juniors, och en övergång ser allt mer trolig ut. Läkarundersökning och kontraktsskrivning skall enligt uppgifterna ske idag.

Värt att notera är att övergångsfönstret i Argentina inte stänger förrän den 19 februari, så även om vi inte hör något idag kan övergången fortfarande bli klar inom en snar framtid.