Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Arsenal 3-0

Manchester Uniteds reserver tog ytterligare en trepoängare när man hemmaslog Arsenal med 3-0 på fredagskvällen. Joe Hughill var återigen inblandad i det mesta. 

Manchester Uniteds reserver matchade såväl Hannibal som Shola Shoretire när man tog emot Arsenal i reservlagsligan på fredagskvällen. Amad Diallo, eller Amad som vi ska kalla honom numera, fanns inte med vilket kan indikera på en ny plats i matchtruppen på söndag. United ställde upp med endast tre avbytare, vilket berättar något om läget i reservlaget just nu.

Gästande Arsenal matchade en för ett ovant öga anonym elva. Noterbart var att svenske Nikolaj Möller startade och fick 90 minuter. Arsenal fick Daniel Oyegoke utvisad redan efter åtta minuter, vilket får sägas ha satt en viss prägel på matchen.

United tog ledningen i den 22:a minuten här Harvey Neville, högerback för dagen, påpassligt stötte in Joe Hughills framspelning från dryga 13 meter. Minuten senare kom kvällens smolk i glädjebägaren för Uniteds del. Hannibal tvingades lämna planen med vad som såg ut att vara en armskada och ersattes av Björn Hardley.

Efter 1-0 i halvtid stängde United matchen efter dryga timmen. Hughill klackade in bollen mellan benen på en tafflig bortakeeper och det stod 2-0. Shola Shoretire satte sedan 3-0 på straff i 89:e minuten, vilket gav United något så ovanligt som tre plusmål i statistiken. United har nu gjort 42 och släppt in 39 i seriespelet. Segern betyder att United går upp på en fjärdeplats i en synnerligen haltande tabell.

På pluskontot ikväll lägger vi Joe Hughills fortsatt fina form medan vi på minussidan, förstås, petar in Hannibals skada.

Nevilles 1-0:

Hughills 2-0:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1360324137386872834

Shoretires 3-0:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1360330892661518338

 

Manchester United – Arsenal  (1-0)

Premier League 2, Division 1, 12 februari 


1-0 (22) Harvey Neville (Hughill)
2-0 (60) Joe Hughill (Fernandez)
3-0 (89) Shola Shoretire (straff)


Uniteds lag: Kovar; Neville, Galbraith, Devine, Fernandez; McCann, Helm; Stanley, Shoretire, Hannibal (Hardley, 23′); Hugill.


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK