Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Manchester city 4-2

Manchester Uniteds juniorer kopplade ett stort grepp om serien då Manchester city besegrades med 4-2. Charlie McNeill gjorde samtliga Uniteds mål i en match som borde ha slutat 3-1 och city inkasserade sin första förlust sedan november 2019.

Av olika anledningar kom United till spel med ett kraftigt försvagat lag, med en U16-spelare i startelvan och idel U16-spelare bland utespelarna på bänken. Joe Hugill, Shola Shoretire, Hannibal och Álvaro Fernández spelar med U23 medan Willy Kambwala, Dillon Hoogewerf, Will Fish, Logan Pye, Isak Hansen-Aaroen, Zidane Iqbal, Omari Forson, Alejandro Garnacho och Mateo Mejia alla var indisponibla. Vidare kom Björn Hardley till spel efter att ha gjort 67 minuter för U23 igår (Hardley klev av efter första halvlek, förmodligen just för att han spelade igår).

Vidare var förutsättningarna på Carrington ingalunda optimala för fotboll, då det blåste kraftigt. United spelade mot vinden i första halvlek. Att vi hade medvind efter paus var förmodligen avgörande då vi krigade hem de tre poängen mot ett svårspelat Manchester city.

Det var city som var spelförande från start men det är United som skapar de första chanserna. Vi utnyttjar den första, efter knappa kvarten, då Charlie McNeill når högst på Charlie Savages välriktade hörna.

Charlie McNeill når högst på Charlie Savages hörna.

Kort därefter får McNeill en ny chans, efter fint förarbete av Noam Emeran. Den gången missar anfallaren och det gör han också när United får straff i den 18:e matchminuten. Straffen kommer efter ett superbt anfall där halva laget var involverat. Till slut blir Emeran fälld.

McNeill behöver emellertid inte gräma sig för straffmissen för han är först framme på returen och trycker in bollen i nät.

Radek Vítek imponerade i Uniteds mål.

Därefter tar city över spelet allt mer och mitt i halvleken står Uniteds målvakt Radek Vítek för en vass dubbelräddning. Han gör sedan en utmärkt benparad i halvlekens slutskede.

Däremellan har lagen gjort varsitt mål som vi egentligen inte ska räkna. United spelar ut bollen på grund av en skada. När spelet sedan sätts igång passar Sodje på att göra mål istället för att spela tillbaka bollen. Det kunde ha skapat riktigt irriterad stämning men city väljer att låta McNeill springa in med bollen i mål på den efterföljande avsparken.

https://twitter.com/ferdinand098/status/1360563743852171267

Efter paus är det city som skapar chanser. Reduceringen kommer då halvleken bara är några minuter gammal. Borges tar sig enkelt fram på citys vänsterkant och hans inspel ger Sodje öppet mål vid den bortre stolpen.

Borges ställer genomgående i halvleken till med problem för United men om Borges förarbetar bra så är anfallarna sämre på att avsluta och de flesta avsluten missar målet. Svettigast är det när tio minuter återstår av matchen, då city skapar tre stora möjligheter på kort tid. Två avslut missar dock målet medan Sam Murray däremellan står för en avgörande brytning framför ett annars öppet mål.

U16-spelaren Murray gjorde idag sitt andra inhopp i juniorlaget. Han ersatte Hardley efter den första halvleken och klev in som vänsterback medan Iestyn Hughes flyttade in som mittback. Mitt i halvleken kommer Daniel Gore (tidigare Kavanagh) in för sin debut i juniorlaget, då han ersätter Kobbie Mainoo, som i sin tur gjort sin första start i juniorlaget.

I slutändan mynnar citys press inte ut i något mål. Istället snor McNeill på tilläggstid bollen av en försvarare och dundrar in sitt fjärde mål för dagen. Anfallaren som inför säsongen återvände till United från city har nu gjort tolv mål på elva matcher i juniorlaget.

Fyra mål idag för Charlie McNeill. Han har nu gjort tolv mål på elva matcher i juniorlaget.

För Manchester city – som inför matchen hade åtta insläppta på elva matcher i serien – innebär förlusten att en förlustfri svit på 29 matcher bryts. Senaste lag att besegra city? Manchester United, i november 2019.

För Manchester United innebär segern att vi kopplar ett ordentligt grepp om serien. Vi är nu sex poäng före tvåan Liverpool medan Manchester city, som har två matcher till godo, är ytterligare tre poäng bakom.

Nästa helg är United spellediga, så det ryckiga schemat fortsätter för juniorlaget. Dagens match var bara den tredje under 2021.

Uniteds (riktiga) mål

Charlie McNeill öppnar målskyttet och firar med att kyssa klubbmärket:

McNeill missar straff men är först på returen:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1360549808109281280

McNeill avslutar målskyttet:

Manchester United – Manchester city 4-2 (3-1)

U18 Premier League, 13 februari


1-0 (12  ) Charlie McNeill (Savage)
2-0 (19  ) Charlie McNeill
2-1 (41  ) Sodje
3-1 (43  ) Charlie McNeill (Savage)
3-2 (48  ) Sodje
4-2 (90+1) Charlie McNeill


Uniteds lag: Vítek; Jurado, Bennett, Hardley (Murray 46), Hughes; Sviderský, Savage; Wellens, Mainoo (Gore 66), Emeran; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK