FA Youth Cup: Salford City – Manchester United 0-2

Det var inte vackert men Manchester United gjorde tillräckligt för att städa av Salford City i tredje omgången av FA Youth Cup. Mål av Daniel Gore och Charlie McNeill lämnades obesvarade och det är nu upplagt för rivalmöte mot Liverpool i nästa omgång.

De yttre förutsättningarna var dåliga på en blöt och blåsig dag i nordvästra England. Matchen spelades på en dålig gräsmatta vilket sannolikt bidrog till den undermåliga kvaliteten.

United valde en svagare startelva än vad som annars är brukligt i FA Youth Cup. Varken Will Fish, Joe Hugill eller Charlie Wellens kom till spel. Sannolikt då de ska spela med U23 på fredag. Viss förstärkning emellertid från U23 då Álvaro Fernández flyttade ner till juniorlaget. Han tog emellertid plats som mittback istället för sin ordinarie position som vänsterback.

På mittfältet var Isak Hansen tillbaka i spel efter att en längre tid hemma i Norge. Hansen gick in på mittfältet, vilket innebar att Charlie Savage flyttades ner som vänsterback medan U16-spelaren Daniel Gore fick chansen som tia.

Inledningen på matchen var dålig från Uniteds sida. Passningsspelet var slarvigt och vi fick ingen rytm på den dåliga gräsmattan. Nivåskillnaden på lagen är ändå så stor att det hela tiden kändes tämligen tryggt.

Hansen ligger bakom de första chanserna United får. Först med två blockerade skott och sedan men en precis genomskärare till Charlie McNeill, som leder till en trippelchans med avslut från Gore, Savage och McNeill. Senare testar Alejandro Garnacho målvakten innan Salford har sitt enda avslut för att ta ledningen med ett skott som flyger över och utanför.

När United till slut tar ledningen kommer det efter ett långt anfall med åtskilliga spelare involverade. Till slut hittar Garnacho ut till högerback Iestyn Hughes som matar ett precist inlägg och i straffområdet når Gore högst. Därmed gör U16-spelaren sitt första mål i juniorlaget i sin andra match från start.

U16-spelaren Daniel Gore är starkast i straffområdet och gör matchens första mål, tillika hans första i juniorlaget.

Salford är ytterst nära att kvittera då hörnläggaren – efter att ha placerat bollen någon meter fel – drar bollen direkt i stolpen.

Efter paus kontrollerar United tillställningen. Än mer så när Savage flyttar upp på mittfältet sedan Marc Jurado ersatt Gore. Bytet ser Hansen flytta upp som tia.

Garnacho har ett hyggligt läge efter en långpassning från Björn Hardley och sedan får målvakten fingerspetsarna på bollen när han är på väg att passeras av Noam Emeran.

När det andra målet till slut kommer är det lagets ledande målskytt McNeill som gör det hela briljant. Annars tämligen osynlig visar han klass när han tar emot bollen från Garnacho, precis som före första målet efter ett långt anfall. McNeill vänder bort försvararen och tar sig sedan förbi denne och trycker sedan bollen i nät ur snäv vinkel.

Charlie McNeill kan mycket bättre än han visade idag. Anfallaren – som nu har 15 mål på 14 matcher i juniorlaget – visade emellertid klass när han sköt matchens andra mål.

Salford har en reduceringschans i slutskedet då en frispark från distans går förbi alla – med två Salfordspelare nära att nå den – och precis utanför stolpen.

Totalt sett ingen tvekan om att United är klassen bättre än Salford. Vi vinner bekvämt och fullt rättvist utan att spela i närheten av så bra som vi kan.

På en ovan mittbacksposition stod Fernández för en bra insats och längre fram var Hansen den som imponerade mest.

Segern bäddar för ett rivalmöte hemma mot Liverpool i fjärde omgången. Detta förutsatt att Liverpool besegrar Sutton United på tisdag. Fjärde omgången ska spelas redan senast den 4 april.

Målen

Salford City – Manchester United 0-2 (0-1)

FA Youth Cup, omgång 3, 10 mars

0-1 (36) Daniel Gore (Hughes)
0-2 (68) Charlie McNeill (Garnacho)

Uniteds lag: Vítek; Hughes, Fernández, Hardley, Savage; Hansen, Sviderský (Mainoo 86); Garnacho, Gore (Jurado 63), Emeran (Mather 92+3); McNeill

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS