Matchdag: Manchester United – West Ham United (Chansen att rycka)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot West Ham. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Senast uppdaterad: 2021/03/14 22:18

↓

Manchester United – West Ham United 1-0 (0-0)

Premier League, omgång 28 • 2021-03-14. 20.15 • Old Trafford, Manchester • domare: Chris Kavanagh

1-0 (53) Självmål

Manchester United

Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; James, Fernandes, Rashford; Greenwood

Avbytare: Grant, Bishop, Bailly, Tuanzebe, Williams, Telles, Matic, Amad, Shoretire

West Ham United

Fabianski; Coufal, Diop, Dawson, Cresswell Johnson (Lanzini 62); Rice, Soucek, Noble (Benrahma 62); Bowen, Antonio

Avbytare: Martin, Trott, Balbuena, Alves, Coventry, Odubeko

Updated: 2021/03/14 22:09
  • 0
  • Share

2021/03/14 22:18
Tack för idag

Snackisar är på väg ut, och efterföljs av betyg. Där, och i morgondagens Dagen efter-rapport, tar vi nedsnackningen. Bloggen tackar för sig.

Tack för idag.

• 0
  • Share

Matchen är över, United har vunnit med 1-0 efter ett självmål av Craig Dawson. Tre viktiga poäng in på kontot.

• 0
  • Share

2021/03/14 21:28
Självmål

Repriserna gjorde det tydligt. Brunos hörna gick in i mål inte via Scott McT, utan West Ham-försvararen Craig Dawson.

• 0
  • Share

53 minuter, och vi har 1-0 till United. MÃ¥lskytt Scott McTominay, eller självmÃ¥l…

• 0
  • Share

2021/03/14 21:18
Andra halvlek

Inga byten har meddelats, utan båda tränarna är nöjda med hur den första halvleken artade sig. Nu drar vi igång den andra, och hoppas på att spelarna som finns på plan kan höja tempot en smula.

• 0
  • Share

2021/03/14 21:05
Halvtid

0-0 efter 45 minuter, ingen är förvånad över det. United har mest boll (65 %), flest chanser (8-0 i skott) och dominerar matchen i princip helt och fullt. Men det känns samtidigt väldigt sällan som att det verkligen kommer hända något när United går till anfall.

Kanske beror det på att West Ham står med en fembackslinje som ibland blir en sexbackslinje, men United måste på ett bättre sätt slå sina motståndare och skapa överlägen. Personligen hade jag tagit ut James och satt in Amad direkt, det känns som en match som inte alls passar James detta, medan Amad skulle kunna använda sin teknik till att slå sin motståndare. Mer troligt är att vi som tidigast får ett första byte 20 minuter in i andra halvlek.

• 0
  • Share

2021/03/14 20:53
36 minuter

När klockan precis slagit 36 minuterhar United matchens hittills bästa chans, då Mason Greenwood på en omställning fick skottläge med sin vänster, men Fabianski styrde bollen i stolpen och ut.

• 0
  • Share

2021/03/14 20:19
Atkinson

Ni som ser på Viaplays sändning hörde det, men för er som inte gör det så kan vi meddela att Chris Kavanagh inte alls dömer, istället är det Martin Atkinson.

• 0
  • Share

2021/03/14 20:13
Då kör vi

Ja men då är klockan snart 20.15, lagen har vandrat ut på planen och det är med andra ord dags att dra igång. Som vanligt pratade kommentatorerna sönder Premier Leagues bästa introlåt, men det är som det är.

Kom igen nu United!

• 0
  • Share

2021/03/14 19:27
Tankar om elvan

Tjae, det var som sagt en väntad elva som Ole Gunnar Solskjaer lämnade in. Målvakten är den bästa han har, särskilt när David de Gea inte finns tillgänglig, försvaret är det försvar som norrmannen föredrar och detsamma gäller det centrala mittfältet, där vi också för enkelhets skull inkluderar Bruno.

Den ligga frågan var hur det skulle formeras med yttrar och anfallare, men när Rashford fanns med i truppen kändes det som sagt givet hur det skulle bli, och så blev det. Med Edinson Cavani och Anthony Martial skadade fanns liksom inga direkta alternativ, särskilt inte då Solskjaer är en försiktig general med att slussa in sina ungdomar. Många av oss, jag inkluderad, hade gillat att få se Amad från start, men det var förmodligen aldrig aktuellt.