Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiell: Nytt långtidskontrakt till Anthony Elanga

Manchester United fortsätter att skriva långtidskontrakt med de mest lovande spelarna i klubben. Idag bekräftas att den svenska ytterforwarden Anthony Elanga – årets unga spelare i United 2020 – har bundit sin framtid till klubben.

Nyheten kommer dagen efter att vi fick samma besked gällande den franska mittfältaren Hannibal.

Precis som Hannibal är Elanga nu skadad. För Elanga rör det sig om en något allvarligare skada. Han drog på sig en nyckelbensskada i mitten av januari. Någon tydlig prognos kring hans comeback har vi inte fått men tidigare spekulationer pekar på att han kan vara tillbaka i spel efter landslagsuppehållet.

Elanga, född i april 2002, var före sin skada en av de bästa spelarna i U23. På 17 matcher (förra säsongens FA Youth Cup inkluderad) har han bidragit med 8 mål och 3 assists.

Han är en snabb ytterforward som gillar att utgå från vänsterkanten och bryta in för skruvade avslut.

En spontan gissning är att Elanga, om det inte vore för skadan, hade fått flytta upp till a-laget för träning nu i vår. Hans första a-lagserfarenhet kom i september, då han var inhoppare i den enda träningsmatchen inför säsongen.

Precis som var fallet med Hannibal fotograferas Elanga tillsammans med manager Ole Gunnar Solskjaer. Detta är ett tydligt tecken på att United har a-lagstankar för Elanga.

Anthony Elanga (till höger) tillsammans med Ole Gunnar Solskjaer (mitten) och Hannibal (vänster) i samband med att Elanga och Hannibal signerade nya kontrakt med United.

Längden på kontraktet bekräftas inte, vilket ofta är fallet för så pass unga spelare.