Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Han kan hjälpa oss hitta gnistan

Påsken står i antågande och så gör även Premier League-fotbollen. Spelarna börjar återvända från sina landslagsuppdrag och Ole Gunnar Solskjaer har under långfredagen hållit presskonferens inför hemmamötet med Brighton på söndag. Vi tar som vanligt upp vad norrmannen sagt samt bjuder på ett par nyhetsrubriker.

Solskjaers presskonferens

Senast Manchester United spelade match var för snart två veckor sedan när man tog emot Leicester i FA-cupen. Den tillställningen blev inte annat än ett fiasko då man åkte ur den anrika cupen efter att ha förlorat med 3-1. Nya tag väntar nu på söndag när Brighton kommer till Old Trafford och förhoppningsvis har en del spelare fått lite välbehövlig återhämtning i kropp och knopp.

Vår norske manager har under eftermiddagen mött pressen och gett oss ett par uppdateringar kring läget i truppen.

…om ett gäng spelare

  • Vet inte hur läget är med Anthony Martial. Var inte med på träningen i morse (läs fredag). Saknades gjorde även Victor Lindelöf. Väntar fortfarande på besked huruvida de kan delta på söndag.
  • Marcus Rashford och Mason Greenwood fanns däremot med. Förhoppningsvis blir det inga bakslag där.
  • ”Det är en stor boost,” säger Solskjaer angående att ha tillbaka Paul Pogba i speldugligt skick. Kan bidra med att få tillbaka gnistan i laget.
  • Aaron Wan-Bissaka har spelat anmärkningsvärt bra, enligt Solskjaer. Går att se utvecklingen. Stabil defensivt som vanligt men gör även många bra saker framåt i planen. Finns mer att hämta.

…om målvaktsposten

  • Det finns två bra alternativ. Toppmålvakter som bägge vill spela. Den som spelar är den som förtjänat det.
  • Dean Henderson ny etta? ”Vi kommer troligtvis behöva bägge målvakterna. De vet själva hur högt vi skattar dem.”

…om transfers

Här ska det sägas att en fråga direkt handlade om Erling Haaland (som också nämns i nyhetssvepet nedan)

  • ”Jag fokuserar på vad som händer härnäst och på vilka spelare vi har i truppen. Även om jag har jobbat med honom [Haaland] är det inte rättvist att prata om honom i min sits som United-manager. Vem vi är intresserade av är inget jag kommentera heller.”
  • ”Jag tror att som världen fungerar nu vill man göra allt i det tysta. Men det finns plattformar överallt. Media gör det alltmer svårare. Förhoppningsvis kan vi sitta här med spelare som ingen har skrivit om innan.”

Youtube-länk till presskonferensen.

Haaland på europaturné

Under gårdagen rapporterade vi om att den så hett eftertraktade målsprutan Erling Haaland befunnit sig i Spanien för att samtala med FC Barcelona. Detta bekräftades av Fabrizio Romano. 

Den katalanska storklubben är emellertid inte de enda som fört samtal med norrmannen. Romano twittrade ett par timmar efteråt ut att Borussia Dortmunds succéanfallare även besökt Real Madrid senare samma dag.

Med sig i sitt entourage på sin europaturné har Haaland även sin far, Alf Inge, och givetvis sin agent i form av Mino Raiola.

Återstår att se om resan fortsätter över till de brittiska öarna också. Fem klubbar uppges nämligen vara intresserade och gissningsvis är Manchester United en av dessa.

Borussia Dortmunds ståndpunkt gällande spelaren i fråga är att man inte tänker sälja sin norske anfallare för mindre än €150 miljoner den här sommaren.

United står upp för mångfalden

På senare tid har nätet svämmat över med framför allt rasistiska påhopp mot spelare inom fotbollen och på en del håll har knäböjs-ritualen före avspark börjat ifrågasättas som något än mer nedvärderande. Vad som är rätt väg att gå och vilka metoder som kan tänkas förhindra människors beteende i denna fråga har nog ingen ett riktigt bra svar på.

Manchester United visar hursomhelst att man står upp för mångfalden och olikheten, både inom idrotten och samhället.

Här har man via sina officiella kanaler publicerat en kort video som visar på hur klubbens historia hade kunnat sett annorlunda ut om det inte hade varit för vissa spelare som hjälpt till att forma United till den klubb man är idag.

Ett starkt budskap som måste uppmärksammas. Ta gärna en minut och titta.

Grattis, Teddy Sheringham!

Idag, den 2 april, passar vi även på att gratulera United-ikonen Teddy Sheringham som fyller 55 år. Engelsmannen vann bland annat tre Premier League-titlar med klubben. Ja, och så den där Champions League-vinsten 1999 mot Bayern München, där Sheringham kvitterade och assisterade till Ole Gunnar Solskjaers avgörande mål på stopptid.

Något att spana in

Avslutningsvis ger vi er ett litet tips att kika in den nyligen uppdaterade listan av (nästan) alla Manchester Uniteds spelare genom historien. Där kan ni bland annat ta del av spelares debutdatum eller titta till när er favoritspelare gjorde sin sista match i den röda tröjan.

Manchester Uniteds spelare 1886 till 2021