Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Varje match är den största vi spelar

Manchester United Press Conference

Imorgon sig Manchester United an spanska Granada i kvartsfinal i Europa League. Som sig bör har Ole Gunnar Solskjaer haft presskonferens och svarat på frågor inför mötet. På podiet hade norrmannen skandinaviskt sällskap i form av Victor Lindelöf.

Utöver presskonferensen bjuds det även på ett kortare nyhetssvep, där en utlånad spelare i högform får utrymme.

Solskjaers presskonferens

Sammanställningen av punkterna från dagens presskonferens inleds med en rad spelaruppdateringar följt av norrmannens tankar om Granada och Europa League. Till sist ett par rader från vår  svenske mittback.

…om spelarstatus

 • Marcus Rashford är med i truppen men ett slutgiltigt beslut huruvida han spelar måste tas imorgon. Tror inte där finns 90 minuter ännu. Var med på träningen men i morse (läs onsdag). Svårt beslut. Han vill spela och ge allt för laget.
 • Gällande David De Gea och Dean Henderson finns inget nytt att säga. Två bra målvakter finns till förfogande. Det finns en sund konkurrens där. Kan dock inte avslöja vem som står imorgon, det är inte aktuellt.
 • Amad kommer in i det mer och mer. Anpassar sig bra. Gjorde det bra mot Milan och kommer gradvis starta fler matcher. Kan bli start imorgon eller blir det i någon annan match.
 • Mason Greenwoods mål mot Brighton senast var mer på instinkt. ”Han flög inte som en lax i luften.” Solskjaer menar att 19-åringen övar mycket och att det finns mycket ha i beaktning när lägena dyker upp, höger fot, vänster fot, huvudspel, rörelse i boxen och så vidare.
 •  Anthony Elanga (mer i nyhetssvepet) besitter stora kvaliteter; har fart och är en målgörare. Där finns en vilja att utvecklas. Var redo att gå in i A-truppen innan sin skada. Kommer finnas med på bänken imorgon.
 • Anthony Martial har påörjat sin rehabilitering. Förvånad om han spelar mer den här säsongen.

…om Granada och Europa League

 • Har tittat på matcher och pratat med folk som har insyn. Det är ett lag fullt av erfarenhet och karaktär.
 • ”En stor match som väntar. Måste tänka att varje match är den största vi spelar.”
 • ”Vi har slagit både Real Sociedad och Milan borta. Den här matchen [Granada] kan ge oss ett momentum.” 
 • Det är viktiga matcher på spel inför slutet på säsongen och med EM som stundar. ”Självbelåtenhet?” Nej, Granada slår Napoli, tar sig vidare från gruppen, och besegrar Molde, det är ett tecken på att det är ett lag med kvalitet. Men vi siktar på finalen.”
 • ”Jag prioriterar inte Europa League. Nästa match är alltid den viktigaste. Varje gång jag försöker förklara för spelare varför de inte spelar… det är privata angelägenheter.”

Lindelöfs del

 • Går in till matchen med mentaliteten att vinna matchen. Kommer bli tufft.
 • Man är i turneringar för att vinna.
 • ”Känner mig trygg med bägge målvakterna. Alltid bra med konkurrens.”
 • ”Har haft problem med ryggen men det känns mycket bättre nu.”
 • Mittbacksfrågan är inget som vidrör Lindelöf nämnvärt. ”Finns ett bra samarbete mellan oss [Harry Maguire] och vi har hållit ett par fina nollor tillsammans.”

Elanga adderad till Europa League-truppen

Manchester United meddelade under gårdagen att man inkluderat Anthony Elanga i Europa League-truppen inför mötet med Granada imorgon. Svensken ingår i den så kallade B-listan, där spelare kan läggas till när som helst.

18-åringen har varit borta på grund av en nyckelbensskada han ådrog sig i ett U23-möte med Leicester i januari men tränade under gårdagen med A-truppen.

På 17 matcher har Elanga svarat för 8 mål och tre assist men har ännu inte debuterat i seniorsammanhang. En indikation på att debuten kan vara nära förestående skvallrar emellertid det långtidskontrakt han skrev på med United för en knapp månad sedan.

West Ham vill ha Lingard till varje pris

Ingen kan ha missat Jesse Lingards framfart i West Ham den senaste tiden. Den utlånade United-produkten öser in mål och assist på poängkontot och har varit en bidragande faktor till att London-laget för tillfället ligger på fjärde plats i ligan, en placering som innebär Champions League-spel. Lägg därtill att mittfältaren blev uttagen i Gareth Southgates senaste landslagstrupp.

Enligt Sky-journalisten Kaveh Solhekol är nu därför West Ham beredda att göra ”vad som helst” för att få till en permanent övergång för Lingard.

28-åringens utlåning sträcker sig fram till slutet av säsongen men någon köpoption finns inte inskrivet i kontraktet.

Uppgifterna om att West Ham tänker göra allt i sin makt för att lösa en övergång ska enligt Solhekol komma från en källa inifrån klubben.

Om formen håller i sig för Lingard kan vi nog räkna med en liten följetong i sommar…

Pellistri skadad

Vi avslutar med fokus på ytterligare en utlånad spelare, nämligen Facundo Pellistri. Uruguayanen lånades nyligen ut till spanska Alaves och har fått hyfsat med speltid i La Liga-klubben.

Nu kommer dock ett bakslag för 19-åringen i form av en skada. Enligt den spanska klubben rör det sig om en muskelskada i vänstra låret.

Hur länge Pellistri beräknas vara borta finns inga rapporter om i skrivande stund.