Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Burnley (Tre enkla, förhoppningsvis…)

Burnley v Manchester United - Premier League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Burnley. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/04/18 19:24

Manchester United – Burnley 3-1 (0-0)

Premier League, omgång 32 • 2021-04-18. 17.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Jon Moss

 

1-0 (48) Mason Greenwood (Rashford)

1-1 (50) Tarkowski

2-1 (84) Mason Greenwood (Pogba)

3-1 (90+3) Edinson Cavani (Van de Beek)

 

Manchester United

Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred (Cavani 46); Rashford (Van de Beek 84), Fernandes, Pogba; Greenwood

Avbytare: De Gea, Tuanzebe, Telles, Williams, Matic, Mata, James

Burnley

Peacock-Farrell; Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor; McNeil, Westwood, Brownhill (Vydra 88), Cork, Gudmundsson (Rodriguez 88); Wood

Avbytare: Norris, Pieters, Dunne, Bardsley, Stephens, Nartey, Richardson

Updated: 2021/04/18 19:24
 • 0
 • Share


2021/04/18 19:24
Tack för idag

Då avslutar vi bloggen för idag. Snackisar och betyg är på väg ut. Läs dessa.

Tack för idag!

 • 0
 • Share


2021/04/18 19:08
Donnys första

Säsongen har inte blivit vad vi hoppades på för Donny van de Beek. Ett mål i ligan fram till idag, och en assist i Ligacupen, det har varit hans poängskörd hittills. Idag fick han dock bryta assistnollan i ligan, då hans framspelning till 3-1 sattes i mål av Cavani.

Det måste också kännas skönt för honom att när han kom in, precis då gjorde United 2-1. Även om han inte direkt involverad är det ändå en skön känsla, tänker jag.

 • 0
 • Share

Vinna utan att imponera, det sägs ofta vara ett tecken på ett mästarlag. Nu kommer United inte bli mästare den här säsongen, trots att det nu ”bara” är åtta poäng upp till City. Men att United tar hem tre poäng mot Burnley idag visar på en enorm styrka. Mason Greenwood stor matchhjälte med sina två mål.

 • 0
 • Share

I matchminut 93 gör United 3-1 och punkterar matchen. Inhoppare Van de Beek spelade fram inhoppare Cavani.

 • 0
 • Share


2021/04/18 18:48
Fjärde målet i april

Mason Greenwoods två mål idag innebär att han har gjort fyra mål i april. Han gjorde dessutom mål i sista matchen före landslagsuppehållet, vilket ger fem mål på de senaste sex matcherna. Den svaga andrasäsong han länge hade har nu förbytts till en helt okej sådan.

Vi är nu inne på stopptid. Moss har hittat fyra stopptidsminuter.

 • 1
 • Share

Utdelning direkt! 2-1, och det är Greenwood igen!

 • 0
 • Share


2021/04/18 18:41
Byte två

Sex minuter kvar, då kommer Donny van de Beek in för Marcus Rashford.

 • 0
 • Share


2021/04/18 18:38
Tio kvar

Efter de fem intensiva minuterna av den andra halvleken har det sedan inte hänt så mycket. United har mer boll, kommer till mycket nästanlägen, samtidigt som Burnley inte är det minsta ofarliga i sina kontringar. Ole håller än så länge på de andra bytena, vilket jag idag kan förstå. Vem från bänken är offensivt bättre än de offensiva spelarna vi redan har? Och vi kan inte släppa för mycket på defensiven, ty Burnley är inte ofarliga när de kommer…

 • 0
 • Share

Två minuter senare gör United bort sig på en hörna, och det är 1-1.

 • 0
 • Share

Två minuter och 36 sekunder, sen tar United ledningen i den andra halvleken. Oerhört fint anfall, igångsatt av Luke Shaw, förfinat av Marcus Rashford, en magnifik överhoppning av Bruno Fernandes och ett kliniskt rent avslut från Mason Greenwood. Vackert.

 • 0
 • Share


2021/04/18 18:03
Cavan in

Andra halvlek drar igång, och United har gjort ett byte. Edinson Cavani kommer in, ut gick vad jag kan se Fred.

Updated: 2021/04/18 18:04
 • 0
 • Share


2021/04/18 17:58
0-0 i halvtid

Det höll på att bli en chockstart, men efter det har United varit det bättre laget och skapat ett antal chanser. Dock få av de där som riktigt brann till. En nivå till måste det upp.

Jon Moss är för övrigt usel. Bara så vi har det sagt.

 • 0
 • Share


2021/04/18 17:02
Dean Henderson har tur…

Burnley har in en boll efter bara några sekunder, då Dean Henderson kommer ut helt fel på ett långt inlägg mot Chris Wood som skarvar bollen in i mål. Tack och lov stod Wood några centimeter offside när långbollen slogs, så Henderson klarar sig på ren tur.

 • 0
 • Share


2021/04/18 16:57
Då kör vi

17.00 är alldeles strax här, och lagen har vandrat in på banan. Full fart framåt är det enda som gäller. Kom igen nu!

 • 0
 • Share


2021/04/18 16:29
En poäng Fulham

Det blev ingen jättepress på Burnley. Fulham släppte in ett kvitteringsmål i matchminut 97, och det skiljer nu sex poäng lagen emellan, med två matcher tillgodo för Burnley.

 • 0
 • Share


2021/04/18 16:15
Tankar om elvan

Han hade inte synts till, men Scott McTominay är alltså med och går då in från start. Pogba kliver upp i banan, och Cavani ut, vilket troligen ger den här startformationen.

Henderson

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McT – Fred

Rashford – Bruno – Pogba

Greenwood

Det finns så klart möjligheten att Pogba utgår från höger, men de senaste gångerna Pogba spelat högre upp har det ju varit till vänster. Det finns ju också en möjlighet (eller risk, om man är lagd åt det hållet) att Greenwood utgår från höger och Rashford spelar längst fram. Men nej, den här dispositionen ser jag som den troligaste.

Och tjae, jag är nöjd. Jag hade gärna sett en mer kreativ innermittfältare, men samtidigt så gillar jag också att ha Pogba i position längre fram i banan. Hans egenskaper kommer betydligt mer till sin rätt där.

Men mot Spurs såg vi ju spelet klicka bättre, och Fred gjorde ju till och med mål då han vågade följa med framåt, så det kanske finns nåt att bygga på där trots allt. Ett stabilt innermittfältspar som också kan producera framåt är ju mumma, minst sagt.

Att Cavani vilar är ingen skräll. Förhoppningsvis behövs han inte alls, så kan han vara riktigt frisk om en vecka då slutfasen av säsongen börjar på riktigt.

Det mest tråkiga som jag ser det är Amad inte ens finns med på bänken. Nog hade han kunnat få göra det, istället för exempelvis en Williams…

Updated: 2021/04/18 16:16
 • 0
 • Share


2021/04/18 16:02
Bortalaget

Burnley har även de lämnat in en elva. Så här startar bortalaget.

 • 0
 • Share


2021/04/18 16:01
Dagens elva

Nähä, se på fan. Scott McTominay är med i truppen trots allt, och startar dessutom. Istället är det Edinson Cavani som förpassas till bänken. Så här ser Solskjaers elva ut.

 • 0
 • Share


2021/04/18 15:57
Spekulation om elvan

Ja, den kommer ju snart, så vi får göra detta fort (jag ligger en halvtimme fel, fick för mig att det var avspark 17.30).

Men ja, en elva bör inte vara så svår att få fram. Dean Henderson bör starta, backlinjen är given, Pogba bör dras ner och spela med Fred, framåt bör Greenwood, Fernandes, Rashford och Cavani starta, vilket ger denna elva.

Henderson

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Fred

Greenwood – Bruno – Rashford

Cavani

I införrapporten, som ni läser här, trodde Marcus på frånvaro för Rashford, och Pogba på hans plats, med McTominay på innermittfältet. Det var dock innan vi fick veta att det i själva verket verkar vara McTominay som saknas, och att Rashford är med, så i nuläget skulle jag tro att Marcus är med mig.

Vad annars skullle kunna ske? Tjae, De Gea skulle kunna starta, men det känns osannolikt. Matic skulle kunna starta, eller varför inte en James? Men nej, sammantaget tror jag inte det. Om drygt två minuter vet vi.

 • 0
 • Share


2021/04/18 15:51
Kanske lite press ändå…

Kanske kommer Burnley börja känna lite press. Fulham ligger som sagt sju poäng bakom och har en match mer spelad, men om resultatet i deras match nu står sig så har de bara fyra poäng upp om nån halvtimme, dock med två matcher mer spelade.

Arsenal, som Fuham möter på bortaplan, gör än så länge sitt bästa för att hamna på den undre halvan.

 • 0
 • Share


2021/04/18 15:43
Höstmötet

Minns ni ”höstmötet” med Burnley? Kanske inte, även om det ägde rum så sent som i januari, men ni minns nog ett par situationer från matchen. Detta var nämligen mötet (eller ja, ett möte av många) med ett antal märkliga domslut, och det var också matchen som tog United upp i serietopp.

Det började med att en defensiv bollvinst från Luke Shaw ansågs vara en del i en anfallsfas, vilket gjorde att Robbie Brady inte blev utvisad. VAR-domaren tyckte tacklingen från Brady var värd ett rött kort, men eftersom Shaws sekvens hände före så ströks det röda kortet och Shaw blev istället varnad. Inte helt olikt debaclet från förra helgen, med Cavanis felaktigt bortdömda mål. I Burnleymatchen går det dock att förstå VAR-domarens åsikt. Nästan i alla fall.

En stund senare fick Harry Maguire ett mål underkänt. Och det, ja det var helt fel. Om jag inte minns fel så gick till och med domarna ut och erkände det i efterhand.

United skulle dock vinna matchen, efter att Pogba med en fin volley satt matchens enda mål.

Se höjdpunkterna från tillställningen här.

 • 0
 • Share


2021/04/18 15:27
Finns det en chans?

”So you’re telling me there’s a chance.” Jim Carreys replik från Dum och Dummare (här, om ni inte minns/sett den) aktualiserades i och med Manchester Citys oväntade förlust mot Leeds förra helgen. För nej, inte skall väl United ha en chans på ligatiteln trots allt. Pep Guardiolas lag är för bra, och marginalen är för stor. Väl?

För det första: Nej. United har ingen chans att vinna, det är min (och typ alla andras) åsikt att det så klart kommer sluta med att City blir mästare. Men lättsamma tankeexperiment är roliga, och drömma får man, så vad krävs egentligen för att United skall kunna vända på detta?

För det första, seger idag så klart. Då har båda lagen sex matcher kvar, och åtta poäng skiljer lagen. City har ganska mycket bättre målskillnad än United, så det kommer inte räcka med att komma ikapp, United måste om.

Och tjae, om vi räknar med seger idag, då ligger United på 66 poäng och kan som mest nå 84 om man vinner de sista sex matcherna. Är det möjligt?

Tjae, jo det är det ju, men samtidigt så är det Leeds borta nästa helg, följt av en Liverpoolmatch som ligger insprängd mellan semifinalerna i Europa League, innan det i tur och ordning är Aston Villa (b), Leicester (h), Fulham (h) och Wolves (b) som möts. Jag tycker därför inte det är realistiskt att tro att United skall vinna samtliga sex kvarvarande matcher, men med en riktigt bra form (riktigt jävla bra form) kanske man kan klara fem segrar och en oavgjord? Låt oss leka med den tanken, och hur dåligt City då skulle behöva gå för att Uniteds slutliga 82 poäng skall räcka till ligaseger.

Till att börja med är det värt att notera att fyra av Citys sista matcher är bortamatcher, och man har än så länge bara en bortaförlust. Så få bortaförluster har man bara fått en gång i modern tid, vanligen har de betydligt fler, så därför räknar vi med att de drabbas av två nu på sluttampen. Jag hävdar att de förlorar nästa omgång, mot ett Aston Villa som slåss om Europaplatser, och trots ett massivt övertag får de bara oavgjort borta mot Palace i matchen efter det.

Sedan följer Chelsea hemma, där Londonlaget i kampen om CL-platser kämpar till sig en poäng, innan City till slut vinner igen då man möter Newcastle borta. Här, med två omgångar kvar, och Brighton respektive Everton kvar att möta, ser det ut som att City ändå skall gå mot titeln – men då göra Graham Potter lite nytta och lyckas skrälla med sitt Brighton, vilket gör att City förlorar. I den sista omgången får United till slut revansch för 2012, då Everton (helst genom Unitedprodukten Michael Keane) kvitterar en Cityledning på stopptid, och Citys kollaps är ett faktum.

De sex poäng de tar på de sex sista matcherna läggs till de 74 de redan har, vilket ger 80 poäng – och United med sina 82 står alltså som segrare.

Som sagt, drömma får man…

 • 1
 • Share


2021/04/18 14:34
Tidiga lagnyheter

Vi fick en matchtrupp igår, där det mest notervärda var frånvaron av Scott McTominay. Än så länge har vi inga indikationer på att någon av de som syntes igår fallit ifrån, eller att någon tillkommit. Vi lär därför kunna vara tämligen säkra på att vi får en elva ur dessa 21 spelare.

Målvakter: De Gea, Henderson, Grant

Försvarare: Shaw, Maguire, Williams, Lindelöf, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Telles

Mittfältare: Pogba, Fernandes, Fred, Van de Beek, Mata, Matic, Amad, James

Anfallare: Cavani, Rashford, Greenwood

Nåt annat som är värt att notera är att Eric Bailly fortfaande saknas. Han skall ju ha drabbats av covid-19 med landslaget, men har varit frisk den senaste veckan eller så. Med tanke på rapporterna om hans missnöje som kom för ett tag sedan så går det ju att spekulera i att det finns en schism mellan honom och Solskjaer, men det vet vi så klart ingenting om.

 • 0
 • Share


2021/04/18 13:49
Tre enkla, förhoppningsvis

Sextonde placerade Burnley, i nuläget utan några direkt press från lagen underifrån, på hemmaplan, nog fasen är det en match som detta Manchester United skall kunna spela hem numera? Särskilt när man kommer från en tämligen bekväm seger mot Granada, och dessutom har sin första matchfria vecka på hela säsongen efter dagens match.

Ja, de kraven tycker jag nånstans att vi får ha.

Vi möter dessutom ett lag som kommer från två jobbiga förluster. För två veckor sedan ledde man med 2-0 borta mot Southampton, och tappade till 3-2. Förra helgen ledde man med 1-0 hemma mot Newcastle, men tappade till 1-2. Självförtroendet bör med andra ord inte vara på topp. Men som sagt, man har ingen motiverande press underifrån heller, trots att man ligger på sextonde (och därmed sista plats att klara sig kvar) i ligan. Fulham som är närmast under har sju poäng upp, och dessutom en match mer spelad. Att de eller West Bromwich skall ta tillräckligt med poäng för att ens kunna nå upp till Burnleys 33 får ses som ganska osannolikt bara det.

==

Värt att notera är att United faktiskt har dubbla matcher mot Burnley idag. Klockan 15.00 drar damernas bortamöte mot samma förening igång. Missa inte den heller.

 • 0
 • Share