Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

MUST:s uttalande efter protesterna; Det senaste kring Sancho och Pogba

Efter en minst sagt händelserik söndag kommer nu måndagens nyhetssvep. Vi inleder så klart med det senaste kring protesterna och Manchester United Supporters Trust (MUST) har nu uttalat sig. Sedan behandlar vi det senaste ryktena kring Paul Pogbas framtid då Mino Raiola återigen uttalat sig. Dessutom verkar Jadon Sancho vara fri att lämna Borussia Dortmund i sommar. Det och mycket mer får ni ta del av.

MUST:s uttalande

Som vi på MUSS skrev i Dagen Efter-artikeln tidigare idag är protesterna på och utanför Old Trafford med facit i hand något Glazers inte kan blunda för och vifta bort som nonsens. Det här var en kraftig signal. Ett tydligt budskap.

Strax efter lunchtid idag kom Manchester United Supporters Trust (MUST) med ett uttalande kring protesterna igår. Ian Stirling som sitter i MUST:s styrelse publicerade följande inlägg på Twitter.

MUST har även släppt ett öppet brev riktat till Joel Glazer där de bifogar en plan i fyra punkter för hur detta ska tas vidare på bästa möjliga sätt. 

De begär ett svar från Glazers på brevet innan fredag den här veckan och avslutar med ett tydligt budskap:

Det här är det enda sättet att gå vidare med denna fråga. Vi rekommenderar starkt att du tar det.

MUST – the Manchester United Supporters Trust

Fortsättning följer och vi kan vara säkra på att det sista ordet kring detta ännu inte är sagt.

När kan matchen bli av?

Enligt The Telegraph är just nu det mest troliga datumet för matchen söndagen 16 maj. Liverpool ska dock möta West Bromwich den dagen men den matchen kan i så fall bli framflyttad till den 12 eller 13 maj.

Samma tidning skriver också att Premier League aldrig tidigare har blivit tvungna att skjuta upp en match på grund av protester. Nästa steg är att samarbeta med klubbarna, polisen och lokala myndigheter för att hitta ett datum där det går att spela.

Henry Winter som är journalist på Times Sport skriver också att Manchester United inte kommer att bli bestraffade efter gårdagens händelser.

Paul Pogbas framtid

Återigen har Mino Raiola varit ute i pressen och pratat offentligt om Paul Pogbas framtid i Manchester United.

Som vi alla vet har fransmannen ett kontrakt som löper ut sommaren 2022. Det innebär att om han inte förlänger kan han lämna som bosman nästa år eller vilket är mer troligt – säljas i sommar.

Enligt Raiola har Pogba en stor målsättning och det är att vinna titlar. Sedan avsluter agenten med att säga att det återstår att se om det blir i United eller i någon annan storklubb.

Som vanligt hann även Raiola med att flörta lite med Real Madrid och föreslog bland annat en bytesaffär mellan Eden Hazard och Pogba..

Samtidigt rapporterar The Mirror att Manchester United gärna vill behålla Pogba och vill att hans framtid ska vara klar innan EM i sommar.

För att säkerställa att fransmannen blir kvar i klubben ska de vara redo att erbjuda honom ett kontrakt som gör honom till den bäst betalda spelaren i klubben.

Om fransmannen bestämmer sig för att inte förnya ska enligt samma tidning Declan Rice, Saul Niguez och Wilfried Ndidi vara aktuella som ersättare.

Jadon Sancho fri att lämna Dortmund i sommar?

Engelsmannen noterades för två assist när Borussia Dortmund i lördags säkrade sin plats i den tyska cupfinalen. Men det var inte vad han gjorde på planen som stod i fokus efter.

Det var vad den tyska klubbens sportchef Michel Zorc hade att säga om Jadon Sanchos framtid.

Kortfattat bekräftar han alltså att Dortmund har en överenskommelse med Sancho att han kan få lämna klubben om vissa villkor möts.

Samtidigt rapporterar den tyska tidningen Sport1 att timing och övergångssumman är och har varit de avgörande parametrarna.

Enligt deras uppgifter är den tyska klubben villiga att sälja om de får ett bud på runt 85 miljoner euro, motsvarande 864 miljoner kronor i sommar.

Också värt att notera är att någon liknande överenskommelse inte finns med Erling Braut Haaland. Dortmund vill verkligen inte släppa norrmannen i sommar.

Cavani – månadens spelare i april

Under en händelserik helg glömdes det nästan bort att priset till månadens spelare i Manchester United delades ut. De nominerade var Edinson Cavani, Mason Greenwood och Victor Lindelöf.

Till slut var det Cavani som tog hem priset med 75 procent av rösterna efter en imponerande månad där han noterades för fem mål på fyra starter och tre inhopp.

Van der Sars flört med Manchester United?

Det är många som vill se Edwin van der Sar ta över Ed Woodwards roll i Manchester United i slutet av året.

Den före detta målvakten har sedan slutet av 2016 axlat rollen som vd i Ajax och nu öppnar han möjligtvis för en potentiell flytt till Manchester United.

Med det citatet avslutar vi veckans första nyhetssvep!