Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Middlesbrough 8-1

Manchester Uniteds juniorer avslutade seriespelet med att fullkomligt köra över seriefyran Middlesbrough. Dillon Hoogewerf och Charlie McNeill bidrog med varsitt hattrick när United vann med 8-1. United är därmed tabelletta när vi har fullföljt alla våra matcher men mest troligt kommer vi att passeras av Manchester city.

Neil Ryan valde ett starkt lag till serieavslutningen i Manchesterregnet. Det gav en redan från avspark tämligen ensidig affär. United har fyra stora chanser – genom Zidane Iqbal, Dillon Hoogewerf, Álvaro Fernández och Charlie McNeill – innan Iqbal placerar bollen i nät efter tolv minuter. Middlesbrough hade haft en farlig kontring för ett ledningsmål men Radek Vítek gjorde en viktig räddning.

Iqbals mål kommer efter en fin djupledsboll av Fernández och en precis framspelning av Isak Hansen. United fortsätter att vara överlägsna och matchen dödas under första halvlekens avslutande tredjedel.

Förutom hattrickhjältarna Hoogewerf och McNeill var det framför allt Zidane Iqbal och Isak Hansen som utmärkte sig den här lördagen.

Hoogewerf nickar in tvåan på Charlie Wellens inlägg och den kortväxta anfallaren befäster sin position som lagets bästa nickspelare. Hansen och Iqbal samarbetar sedan för att lägga upp för Hoogewerf till 3-0.

McNeill blev säsongens skyttekung i United och han skulle givetvis inte lämna planen mållös en sådan här dag. Han avslutar första halvlek med sitt första mål av tre för dagen, då han snappar upp en boll i offensivt straffområde. I andra halvlek adderade han två mål till för att avsluta säsongen på 25 mål på 24 matcher.

Det var emellertid Hoogewerf som skulle fullborda dagens första hattrick, nästan omedelbart efter pausvilan. Återigen är Hansen involverad i förarbetet. När säsongen summeras noterar vi 12 mål och 12 assists på 15 starter och 10 inhopp (U18 och U23 kombinerat) för Hoogewerf.

Middlesbrough får reducera när Vítek skänker bort bollen med en idiotisk passning och målvakten kan inte reparera misstaget. Vítek är en stortalang i mål men han har en tendens att bli övermodig både i passningsspel och i luftrummet.

Matchen blir sedan mer öppen med flera stora chanser för båda lagen. Det är emellertid bara United som ska addera till målprotokollet.

McNeill sätter sexan på en straff han fixade själv och fullbordar sedan sitt hattrick efter förarbete av inhopparen Alejandro Garnacho.

Debutsäsongen i Manchester Uniteds juniorlag gav 25 mål och 6 assists på 24 matcher för Charlie McNeill.

Det är sedan Garnacho som får äran att avsluta målskyttet efter förarbete av Hoogewerf.

Spelarkritik känns tämligen meningslös efter en sådan här match men Hoogewerf och McNeill måste givetvis framhållas tillsammans med Hansen och Iqbal. Uniteds offensiv var på strålande spelhumör medan Middlesbrough inte verkade vilja vara på plats.

Att United städar av Middlesbrough – som alltså slutar fyra i serien – med 8-1 illustrerar hur stark den här upplagan av juniorlaget är. Då ska vi komma ihåg att spelare som Hannibal, Shola Shoretire, Will Fish och Joe Hugill har spenderat större delen av säsongen i U23.

Tyvärr lär det i slutändan bara bli en andraplats i serien. Manchester city är just nu två poäng bakom men har avgörandet i egna händer, då de på onsdag möter Burnley på bortaplan.

Vi kan oavsett slå fast att juniorerna på det stora hela har gjort en fantastisk säsong. Samtidigt är det lite bittert att vi mest troligt blir titellösa.

Uniteds mål

Manchester United – Middlesbrough 8-1 (4-0)

U18 Premier League, 8 maj


1-0 (12) Zidane Iqbal (Hansen)
2-0 (33) Dillon Hoogewerf (Wellens)
3-0 (39) Dillon Hoogewerf (Iqbal)
4-0 (45) Charlie McNeill
5-0 (47) Dillon Hoogewerf (Hansen)
5-1 (52) Willis
6-1 (66) Charlie McNeill (straff)
7-1 (79) Charlie McNeill (Garnacho)
8-1 (84) Alejandro Garnacho (Hoogewerf)


Uniteds lag: Vítek; Wellens (Oyedele 58), Bennett, Sviderský, Fernández (Jackson 71); Iqbal, Savage; Forson, Hansen (Garnacho 59), Hoogewerf; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK